VIDEO/ PREMIJER NENADIĆ O DR. GAVRANKAPETANOVIĆU

Neka se ova farsa završi, dajem mu puno povjerenje... Da li je riječ o progonu KCUS-a? Ostavljam prostora i za to...

Front 24.07.20, 20:59h

Neka se ova farsa završi, dajem mu puno povjerenje... Da li je riječ o progonu KCUS-a? Ostavljam prostora i za to...
Nenadić vjeruje da će Ismet Gavrankapetanović izaći kao pobjednik u slučaju

 


Mario Nenadić, premijer Kantona Sarajevo, za N1 je govorio o slučaju profesora Ismeta Gavrankapetanovića, aktuelnog direktora Opće bolnice prim. dr Abdulah Nakaš u Sarajevu. On je za N1 kazao da daje punu podršku dr. Gavrankapetanoviću kao i Vlada Kantona Sarajevo koja ga je predložila.

 

- Mislim da nije dobar trenutak da se u ovoj situaciji, kada je profesor preuzeo važnu dužnost da se sada aktiviraju neki postupci koji su čekali-  kazao je Nenadić.


- Direktno ću vam odgovoriti. Vlada KS je dala povjerenje Gavrankapetanoviću, nema potrebe da ga brani bilo ko. Vlada je predložila Gavrankapetanovića i to govori o povjerenju. Nije dobro da se ovo dešava sada. Zatražio sam od ministarstva da nam odgovori kakva je uloga Ljekarske komore, o kakvom se postupku radi. Znamo da je proveden postupak u prvom stepenu, u drugim odlučuje Ljekarska komora FBiH - rekao je premijer KS.


Nenadić vjeruje da će Ismet Gavrankapetanović izaći kao pobjednik u slučaju.


- Posložio je šta je Vlada od njega tražila, dajem mu puno povjerenje. Nadam se da će i ova farsa uskoro biti završena. Trebamo se baviti ozbiljnim problemima, kao što je pandemija - poručio je.


Mnogi su mišljenja da KCUS nastavlja da progoni Gavrankapetanovića, te da je riječ o sukobu dvije zdravstvene institucije. Nenadić kaže:


- Neću govoriti. Ali se slažem da smo ovu poruku jasno poslali. Gavrankapetanović je imenovan prije mjesec dana na prijedlog i podršku Vlade KS. Da li je riječ o progonu ili nečemu drugo, ostavljam prostora - zaključio je.


Više saznajte u priloženom videu....

 


(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI