POSLJEDNJI U NIZU ZARAŽENIH SLAVNIH LIČNOSTI

Mel Gibson izliječio se od Covida-19, proveo sedam dana u bolnici

Hronika 24.07.20, 20:48h

Mel Gibson izliječio se od Covida-19, proveo sedam dana u bolnici
Gibson je posljednja u dugom nizu slavnih ličnosti s dijagnosticiranom zarazom koronavirusom i onih koji su se oporavili, uključujući Toma Hanksa, Ritu Wilson, Georgea Stephanopoulosa i pjevačicu Pink

 

 


Mel Gibson proveo je sedmicu u bolnici u Los Angelesu u aprilu nakon što je testiran pozitivno na COVID-19, saopćio je njegov predstavnik u petak.


Šezdesetčetverogodišnji glumac i režiser potpuno se oporavio i „osjeća se sjajno“, sudeći po predstavniku. Također je kazao da je Gibson „u više navrata“ imao negtivan test na COVID-9 otada.


Gibson je posljednja u dugom nizu slavnih ličnosti s dijagnosticiranom zarazom koronavirusom i onih koji su se oporavili, uključujući Toma Hanksa, Ritu Wilson, Georgea Stephanopoulosa i pjevačicu Pink.


Kod većine ljudi, korinavirus izaziva blaže ili umjerene simptome kao što su groznica ili kašalj koji nestanu u dvije do tri sedmice. Kod nekih, posebno kod starijih ljudi s postojećim zdravstvenim problemima, može izazvati teško obolijevanje, pa čak i s fatalnim ishodom.


SAD imaju više od četiri miliona potvrđenih slučajeva koronavirusa, uz više od 140.000 preminulih, sudeći po podacima koje je prikupio Univerzitet Johns Hopkins, prenosi Associted Press.

 

(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI