U toku velika operacija 'Fenix'

Zajednička akcija FUP-a i MUP-a RS: Policija pretresa 23 lokacije u Sarajevu i Istočnom Sarajevu

Hronika 24.07.20, 10:55h

Zajednička akcija FUP-a i MUP-a RS: Policija pretresa 23 lokacije u Sarajevu i Istočnom Sarajevu
Dosad je prilikom pretresa pronađena i privremeno oduzeta dokumentacija koja se može dovesti u vezu izvršenja tih krivičnih djela, te određena količina narkotičkih sredstava

 

 

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) i Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nastavili su operativno taktičku akciju kodnog naziva „Fenix“ i od ranih jutarnjih sati vrše pretrese na području Kantona Sarajevo i Istočno Sarajevo.

 

Na osnovu narebi nadležnog suda, policijski službenici trenutno vrše pretrese na 16 lokacija na području Kantona Sarajevo i sedam pretresa na području Istočnog Sarajevo, a radi dokumentovanja i dokazivanja izvršenja krivičnih djela „udruživanje radi činjenja krivičnih djela“,a  u vezi s krivičnim djelima „prijevara“, „krivotvorenje isprava“, “utaja", te "zloupotreba položaja ili ovlašćenja“.

 

Dosad je prilikom pretresa pronađena i privremeno oduzeta dokumentacija koja se može dovesti u vezu izvršenja tih  krivičnih djela, te određena količina narkotičkih sredstava.

 

Kako je poznato, u sklopu akcije “Fenix” 23. jula izvršeni su pretresi na 18 lokacija na području Kantona Sarajevo, pronađeni i oduzeti predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku, dok je u ranijem periodu oduzeto više motornih vozila koja su bila predmet izvršenja navedenih krivičnih djela, saopćeno je iz FUP-a.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI