potpisao protokol sa dr. Gavrankapetanovićem

Načelnik Ajnadžić odobrio pomoć za Opću bolnicu, traži se hitno rješenje za zbrinjavanje Covid pozitivnih pacijenata

Hronika 23.07.20, 13:58h

Načelnik Ajnadžić odobrio pomoć za Opću bolnicu, traži se hitno rješenje za zbrinjavanje Covid pozitivnih pacijenata
Tema sastanka je bila i zbrinjavanje Covid pozitivnih pacijenata i potrebe iznalaženja hitnog rješenja za izolatorij, a nakon pogoršane epidemiološke situacije, saopćeno je iz Općine Centar

 

 

 

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić sa saradnicima danas je posjetio Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš" gdje je sa v.d. direktorom ove zdravstvene ustanove Ismetom Gavrankapetanovićem, potpisao protokol kojim Općinski štab civilne zaštite Općine Centar odobrava Općoj bolnici 50.000 KM za nabavku zaštitne medicinske opreme i sredstava neophodnih za zaštitu od Covid-19 nakon pogoršane epidemiološke situacije.


Direktor Gavrankapetanović se zahvalio na ovoj donaciji i kontinuiranoj podršci koju Općina Centar godinama pruža ovoj zdravstvenoj ustanovi. Upoznao je goste o dinamici novog rada u Općoj bolnici, koji je startao 18. jula ove godine, od kada je uvedeno 24-satno radno vrijeme na Urgentnom centru svaki dan, kao i o povećanom prijemu pacijenata, među kojima i pozitivnih na Covid -19.


Tema sastanka je bila i zbrinjavanje Covid pozitivnih pacijenata i potrebe iznalaženja hitnog rješenja za izolatorij a nakon pogoršane epidemiološke situacije, saopćeno je iz Općine Centar.


Prilikom potpisivanja protokola Ajnadžić je istakao da će Općina Centar u punom kapacitetu snažno podržati sve aktivnosti koje će pomoći medicinskom osoblju da zdravstvena usluga bude što bliže građanima.


- Želimo da naši građani budu zaštićeni i sigurni - kazao je Ajnadžić, te dodao da će Općina Centar i u budućnosti biti snažna podrška Općoj bolnici "Prim.dr. Abdulah Nakaš", navodi se u saopćenju. 

 

(FENA/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI