FOTO/ LOV TEK POČEO

Brkata čudovišta ulovljena u bh. jezeru: Oči ne mogu da vjeruju šta vide, a u vodi ih ima još mnogo...

Lifestyle 23.07.20, 13:00h

U ovo vrijeme, kada će se godišnji odmori provoditi u Bosni i Hercegovini, dodajte u svoj kalendar nekoliko dana boravka na ovom jezeru, sigurni smo da nećete požaliti

 


 


Bilećko jezero polako postaje najpoželjnija ribolovna destinacija za lov brkatih nemani. Tome je doprinio i som od 90 kilograma koji je otvorio ribolovnu sezonu, a s(p)retni ribolovac je bio Milan Vujović.


Čeka se prvi zvanični ulov 'brke' preko sto kilograma, a kako su ovih dana somovi krenuli napadati udice i varalice, taj dan sigurno nije daleko.


Naime, u posljednjih nekoliko dana Aleksandar Denda je ulovio desetak somova od 5 do 30 kilograma, no većina tih riba je vraćena nazad u vodu.


Veliki doprinos da Bilećko jezero među ribolovcima dobije naziv ‘bh. Ebro’ zasigurno su dale ribočuvarske službe tri udruženja koji su korisnici ribolovnog prava na njemu – SRD Trebinje, SRD Bileća i SRD Nikšić iz Crne Gore. Zahvaljujući njihovom radu, možemo reći da je krivolov na jezeru iskorijenjen.


Zato u ovo vrijeme, kada će se godišnji odmori provoditi u Bosni i Hercegovini, dodajte u svoj kalendar nekoliko dana boravka na ovom jezeru, sigurni smo da nećete požaliti.

 

(DEPO PORTAL7BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI