U spinalnoj anesteziji

U Općoj bolnici urađen drugi porod carskim rezom trudnici pozitivnoj na Covid-19: Majka i beba su dobro!

Hronika 22.07.20, 10:12h

U Općoj bolnici urađen drugi porod carskim rezom trudnici pozitivnoj na Covid-19: Majka i beba su dobro!
Porodilište Opće bolnice normalno funkcionira kao i prije pandemije a majka i beba su smješteni u porodiljsku sobu, planski određenu za ovakve slučajeve

 

Na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš", medicinski tim je uradio drugi porod carskim rezom pacijentici pozitivnoj na SARS-Cov 2.

 

Operacija je urađena prema trenutnim smjernicama za Covid pozitivne trudnice u spinalnoj anesteziji. Postoperativno stanje majke je uredno kao i novorođenčeta, koje je uz majku uz sve preporučene mjere zaštite i samozaštite.

 

Porodilište Opće bolnice normalno funkcionira kao i prije pandemije a majka i beba su smješteni u porodiljsku sobu, planski određenu za ovakve slučajeve.

 

Medicinski tim koji je danas uradio carski rez pacijentici pozitivnoj na Covid-19, predvodila je šefica ginekološko-akušerskog Odjeljenja prim. dr. Aida Đurđević, dr. Asim Spahović, dr. Mirna Džubur, instrumentari MT Sajma Dacići i Enida Izmirlić a u anesteziološkom timu su bili prim. dr. Čedomir Orašanin i prim. dr. Senada Begić i anestetičar Muhamed Bulbul, pedijatar dr. Almir Mrkonjić i pedijatrijska sestra Vildana Kajanija, saopćeno je iz Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš".

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI