Dok se epidemija širi

Šta se desilo sa izolatorijem na Građevinskom fakultetu: Bačeno pola miliona maraka?

Hronika 21.07.20, 08:28h

Šta se desilo sa izolatorijem na Građevinskom fakultetu: Bačeno pola miliona maraka?
Da situacija bude još i gora, zbog velikog broja zaraženih ukazala se stvarna potreba za izolatorijem, o čemu nas je prije dva dana informisala direktorica Izetbegović koja je tražila da se za ovu potrebu omoguće kapaciteti u Općoj bolnici

 

Sa početkom pandemije koronavirusa Štab civilne zaštite Kantona Sarajevo donio je naredbu Građevinskom fakultetu u Sarajevu da privremeno ustupi jedno krilo zgrade Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu za potrebe eventualnog zbrinjavanja pacijenata zaraženih koronavirusom.

 

U to opremanje na koncu je uloženo blizu 500.000 KM, piše Pressmedia.ba.


Međutim, juče je stigla zvanična informacija da su, kada je ukinuto stanje pandemije, te prostorije su vraćene Univerzitetu u prvobitnom stanju. Dakle sve unutar izolatorija je razmontirano.


Prošlo je svega nekoliko mjeseci od kada je direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović posjetila izolatorij na Građevinskom fakultetu sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem. 

 

- Upravo sam se vratila odozgo. Sve je spremno i izvrsno urađeno - poručivala je medijima Izetbegović.


Postavlja se pitanje ko će odgovarati zbog činjenice da je 500.000 KM bačeno?


Da situacija bude još i gora, zbog velikog broja zaraženih ukazala se stvarna potreba za izolatorijem, o čemu nas je prije dva dana informisala direktorica Izetbegović koja je tražila da se za ovu potrebu omoguće kapaciteti u Općoj bolnici.


- Na Ministarstvu zdravstva i Kriznom štabu je da obezbijedi nove prostorije za izolatorij koji će biti trajnog karaktera - objasnila je Nihada Glamoč komandantica Civilne zaštite u Kantonu Sarajevo, pri tome valjda sugerišući da zaboravimo na one prostorije vrijedne oko 500.000 KM koje ničemu nisu služile.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI