Reakcija na izjave uposlenice

Krizni stožer SKB Mostar: Dr. Diana Zelenika je ugrozila kolege na Klinici zbog čega je dio kadra u samoizolaciji

Hronika 20.07.20, 21:02h

Krizni stožer SKB Mostar: Dr. Diana Zelenika je ugrozila kolege na Klinici zbog čega je dio kadra u samoizolaciji
Tijekom nepuna tri radna dana, prema izjavama djelatnika Klinike za unutarnje bolesti s centrom za dijalizu, dr. sc. Zelenika je u više navrata boravila u zatvorenom prostoru u razmaku od kolega manjem od jednog metra bez nošenja maske ne pridržavajući se epidemioloških mjera u prevenciji širenja COVID infekcije, tvrde u reagiranju iz SKB Mostar

 

Na izjavu dr. sc. Diane Zelenike koju je, uslijed zaraze koronavirusom objavila na privatnom Facebook profilu, reagirali su iz Kriznog stožera SKB-a Mostar.

 

Reagiranje prenosimo u cjelosti:

 

- Neugodno smo iznenađeni nizom lažnih teza koje je na svome Facebook profilu napisala liječnica SKB-a Mostar, dr.sc. Diana Zelenika koje su prenijeli mediji, te smo, nažalost, radi istinitog informiranja javnosti prinuđeni na iste reagirati.

 

Naime, dr. sc. Diana Zelenika je nakon gotovo mjesec dana provedenih na godišnjem odmoru (od 17. lipnja do 12. srpnja) počela raditi u ponedjeljak, 13. srpnja. U utorak, 14. srpnja radila je pola radnog vremena (do 11.30) zbog odlaska u Sarajevo, gdje je sudjelovala kao predsjednica povjerenstva za polaganje subspecijalističkog ispita.

 

U srijedu, 15. srpnja tijekom radnog dana osjetila je povišenu tjelesnu temperaturu te se nakon toga podvrgnula testiranju na koronavirus čiji je rezultat, nažalost, bio pozitivan.

 

Tijekom nepuna tri radna dana, prema izjavama djelatnika Klinike za unutarnje bolesti s centrom za dijalizu, dr. sc. Zelenika je u više navrata boravila u zatvorenom prostoru u razmaku od kolega manjem od jednog metra bez nošenja maske ne pridržavajući se epidemioloških mjera u prevenciji širenja COVID infekcije. Time je ugrozila kolege na Klinici zbog čega je dio kadra, nakon detaljnog izvida epidemiologa, poslan u samoizolaciju.

 

Sukladno navedenim informacijama za koje postoji dokumentacija, nije nam razumljivo kako netko može, ničim izazvan, napisati - "kizni stožer koji nas je životno ugrozio“, a jasno je kako se dr. Zelenika nije zarazila na radnom mjestu?!

 

Krizni stožer SKB-a Mostar vrijedno i požrtvovno radi već više od četiri mjeseca ulažući nadljudske napore kako bi se svim našim bolesnicima osigurala najbolja moguća medicinska skrb uz provođenje propisanih epidemioloških mjera i zaštite medicinskog i nemedicinskog kadra bolnice. Stoga, nećemo dopustiti da pojedinci, iznošenjem neistina, narušavaju ugled Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i rada Kriznog stožera poništavajući time sve ono što radimo punim srcem i željom kako bi svima osigurali bolje sutra.

 

Dr. sc. Diani Zelenika iskreno želimo uspješan i brzi oporavak, a tomu će zasigurno pomoći naši vrijedni djelatnici Klinike za infektivne bolesti koji, iako nečujni, tako glasno progovaraju svojim djelima - stoji na kraju reagiranja Kriznog stožera SKB-a Mostar.

 

Podsjećamo, liječnica i političarka Diana Zelenika (HDZ 1990) iz Mostara informaciju kako je zaražena koronavirusom potvrdila je jučer lično te rekla kako krivi sve nadležne institucije i lošu politiku za suzbijanje širenja koronavirusa koji je i nju pogodio, prenijeli su mediji.

 

Rekla je, također, i kako se nisu smjele ukinuti mjere prevencije dok ne prođe barem 28 dana bez ijednog oboljelog u području triju županija čiji se pacijenti liječe u SKB-u Mostar. Dr. Zelenika kritizirala je i Krizni stožer zbog nekih loših odluka. Zelenika je također naglasila kako se ne nalazi na respiratoru te kako je stabilno.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/MD)

 

 

BLIN
KOMENTARI