Damir Nikšić prozvao načelnika Ajnadžića

Jedne deložira, a drugima po minimalnoj cijeni prodao dvije trećine stanova koje je zatekao u vlasništvu Opštine Centar?!

Front 18.07.20, 17:38h

Jedne deložira, a drugima po minimalnoj cijeni prodao dvije trećine stanova koje je zatekao u vlasništvu Opštine Centar?!
Gdje su, kome, u šta i za šta otišle te pare? - pita Nikšić

 

 

Povodom aktuelnog spora između bivšeg fudbalera FK Sarajevo Predraga Pašića i Općine Centar oko poslovnog prostora i deložacije koja bi trebala uslijediti, nezavisni poslanik u Skupštini KS, Damir Nikšić, u komentaru koji je tim povodom objavio na svom Facebook profilu direktno je prozvao načelnika Nedžada Ajnadžića


Nikšić je napisao sljedeće:   


- Znate li da je, dok ovih dana deložira i negira posjedovanje stanarskog prava jednima, aktuelni načelnik Centra Sarajevo drugima prodao po minimalnim cijenama dvije trećine stanova koje je zatekao u vlasništvu opštine kada je došao za načelnika?


Četiri stotine od šest stotina opštinskih stanova prodao je po minimalnoj cijeni svima koji su imali novac i koji su prethodno ušli u posjed tih stanova po raznim osnovama. Znači, neko je dobio stan na korištenje kao pripadnica ili pripadnik određene socijalne grupe i, umjesto da Opština i dalje raspolaže tim stanovima za naredne generacije, ti stanovi su privatizovani po simboličnim cijenama za samo jedan mandat jednog načelnika i nikada se više neće vratiti opštini, tj. građanima.


Gdje su, kome, u šta i za šta otišle te pare?


Bilo bi zanimljivo istražiti po kojoj osnovi se oduzimaju stečena stanarska prava onih koji su bili u posjedu opštinskih i drugih stanova nepoznatih vlasnika, a po kojoj osnovi (kojih zasluga i kakvih privilegija) posjedovanje stanarskog prava daje prvenstvo nekom da opštinski stan postane njegovo ili njeno privatno vlasništvo ili njegove/njene rodbine. (Nadam se samo da se ne radi o ideološkoj osnovi.)


Što se novca od prodanih opštinskih stanova tiče, baš me zanima da li je barem dio otišao ili će otići na plaćanje odšteta vlasnicima ili određenim kupcima nezakonito otuđenog vlasništva.


Jer vidite, npr. u Ulici Kalemovoj 5., kako čujem, postoji stara privatna zgrada koju je opština dodijelila/prodala nekoj banci da na njenom mjestu izgradi stambenu zgradu za svoje uposlenike, ili nešto slično. Pojavljuje se vlasnik, pokreće spor i zaustavlja rušenje zgrade, a onda banka tuži opštinu i to je trenutno na sudu. Taj spor je narastao na iznos od dva miliona KM u korist banke, a na štetu Opštine centar, tj. građana/poreznih obveznika.


Mi ćemo morati plaćati greške u koracima (čitaj malverzacije) uigrane ekipe koja djeluje po principu “a.p.p.” (ako prođe - prođe) svaki put kada se pojavi vlasnik i stvari ne prođu onako kako su planirane. A u zadnje vrijeme su postali toliko bahati i nemarni da im sve manje toga prolazi.


Ništa, čuvajte se korone, lako ćemo za sve ostalo - poručuje na kraju svog komentara Damir Nikšić.

 


(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI