VIDEO/ Emotivno obraćanje

Potresno svjedočenje pred kamerama: Majka djevojčice Nadin Smajlović odgovorila Ljekarskoj komori KS

Hronika 17.07.20, 17:12h

Potresno svjedočenje pred kamerama: Majka djevojčice Nadin Smajlović odgovorila Ljekarskoj komori KS
Amina Hodžić-Smajlović odgovorila Ljekarskoj komori KS. Potresno svjedočenje pred novinarima

 


Nakon što je održana press-konferencija Etičkog komiteta Ljekarske komore KS majka Nadin Smajlović, Amina Hodžić-Smajlović, održala je također konferenciju za novinare na kojoj je odgovorila na izjave iznesene danas.

 

“Obraćali smo se tri puta Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, 14. 11., na dan incidenta, 15. 11 i 27. 12. gdje smo dostavili cjelokupnu dokumentaciju prevedenu s turskog jezika. Otišla sam i 9.12. sa svojim advokatom na Pedijatrijsku kliniku gdje je zasjedao konzilij ljekara na kojem je bila i šefica Patologije. Tražili su da dostavim patološke pločice. Rekla sam da hoću, ali da se nađe centar van BiH. Turska nije mogla, Sloveniju ja nisam željela, niti Austriju - kao porodica imamo pravo na to. Profesorica Nurija Bilalović potvrdila je “da se radi o latentnoj tuberkulozi i da terapija evidentno odgovara pacijentici s obzirom na to da je došlo do pada transaminaza u prvih deset dana”.

 

"Dr. Spahović sve vrijeme traži pločice. Ako je patolog rekao da je djetetu bolje stanje i da se radi o latentnoj tuberkulozi, šta ja imam dalje govoriti…”

 

Na pitanje novinara gdje se Nadin liječi, odgovorila je:

 

“Ja sam dovela dijete na Klinički centar. Međutim, ti isti pedijatri koji su danas došli su rekli: “Konzilijarni pregled djevojčice koji je počeo u oktobru 2019. se liječi u Memorial Hospitalu gdje su opet negirali da dijete ima tuberkulozu jetre. Onda produže djetetu terapiju. A znate kako to izgleda njihovo, napišu negiranje na papir, a nastaviti terapiju sedam mjeseci. Recite mi da li biste vi dali svoje dijete nekome ko negira dijagnozu, a napiše nastavak terapije?”

 

 

(Raport.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI