Budžet u utorak pred Domom naroda PSBiH

Evo kako je Bevanda odgovorio na pitanje da li HDZ ne želi podržati budžet

Front 15.07.20, 20:58h

Evo kako je Bevanda odgovorio na pitanje da li HDZ ne želi podržati budžet
Budući da je Emrić tražio da se osiguraju sredstva u iznosu od 450.000 KM za pomoć u rješavanju problema migranata te da je to podržao Predstavnički dom PSBiH, Bevanda je pojasnio da ostaje da se vidi kako će se razmatrati taj amandman na sjednici Doma naroda PSBiH u proceduralnom smislu

 

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH u utorak, 21. jula će razmatrati Prijedlog budžeta bh. institucija i međunarodnih zajednica za 2020. godinu uz amandman poslanika Stranke demokratske aktivnosti (A-SDA) u Predstavničkom domu PSBiH Jasmina Ermića.

 

Potvrdio je to danas novinarima ministar finansija i trezora Bosne i Hercegovine Vjekoslav Bevanda (Hrvatska demokratska zajednica - HDZBiH) nakon što je Predstavnički dom PSBiH u oba čitanja usvojio taj dokument.

 

Budući da je Emrić tražio da se osiguraju sredstva u iznosu od 450.000 KM za pomoć u rješavanju problema migranata te da je to podržao Predstavnički dom PSBiH, Bevanda je pojasnio da ostaje da se vidi kako će se razmatrati taj amandman na sjednici Doma naroda PSBiH u proceduralnom smislu.

 

Na pitanje novinara da li HDZ ne želi podržati budžet, protiv kojeg su poslanici te stranke danas i glasali u Predstavničkom domu, zbog činjenice da je Predsjedništvo BiH umanjilo budžet za parlament za više od 750.000 KM, Bevanda je samo rekao da kao član HDZ-a zna da je to bila primjedba.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI