Počeli pregovori oko rješavanja spora

Šta će biti sa objektom 'Penny' na trasi Prve transverzale: Premijer odgovara - ne možemo prihvatiti njihov prijedlog...

Hronika 14.07.20, 21:17h

Šta će biti sa objektom 'Penny' na trasi Prve transverzale: Premijer odgovara - ne možemo prihvatiti njihov prijedlog...
Premijer Nenadić je naglasio da nije moguće odgovoriti na prijedlog kompanije "Penny Plus" za izmještanje biznisa dok se ne riješe prethodno ova formalno-pravna pitanja

 

 


Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić, ministar saobraćaja Adi Kalem, ministar prostornog uređenja građenja i zaštite okoliša Faruk Kapidžić i pravobranilac Kantona Sarajevo Kemal Karić održali su danas sastanak s predstavnicima kompanije „Penny Plus“ sa ciljem ubrzavanja izgradnje I transverzale, odnosno, u ovom slučaju rješavanja imovinsko-pravnih odnosa ovom kompanijom.


Tokom sastanka premijer je upoznao predstavnike Penny plusa da je zaprimio njihov pismeni prijedlog za izmještanje biznisa, ali da je za početak pregovora na ovu temu najprije potrebno da se dovrše određene predradnje na općinskim nivoima, a tu se, prije svega misli na parcelaciju.


Premijer je istakao kako se svake srijede održavaju sastanci, na kojem budu prisutni predstavnici svih relevantnih institucija, na temu koordinacije aktivnosti na što skorijem početku izgradnje Prve trasnverzale, kao i da se na različitim dionicama pojavljuju problemi koje ova koordinacija u zadnjih mjesec dana uspješno realizira.


Vezano za rješavanje imovinsko – pravnih odnosa u konkretnom slučaju s firmom Penny Plus, premijer Nenadić je njihove predstavnike informisao kako će se razgovori nastaviti već sutra na koordinacijskom sastanku, kao i da će se razmotriti određeni modaliteti vezani za pitanje parcelacije, dorade elaborata o eksproprijaciji i drugim pitanjima, a što su uslovi za početak formalnih pregovora u skladu sa zakonom.


U tom kontekstu premijer je naglasio da nije moguće odgovoriti na njihov prijedlog za izmještanje biznisa dok se ne riješe prethodno ova formalno-pravna pitanja.


Predstavnici Pennya zahvalili su se premijeru Nenadiću i članovima Vlade na njihovoj spremnosti da se ovaj dugogodišnji problem riješi, a posebno na otvorenim i transparentnim razgovorima što do sada nije bio slučaj.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI