Akcija na području ZDK

SIPA uhapsila dvije osobe zbog krijumčarenja 13 migranata u zemlje EU

Hronika 14.07.20, 12:08h

SIPA uhapsila dvije osobe zbog krijumčarenja 13 migranata u zemlje EU
Osumnjičene osobe privedene su u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predate u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine

 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sinoć su na području Zeničko-dobojskog kantona lišili slobode dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo 'Krijumčarenje ljudi' i spriječili krijumčarenje 13 migranata u zemlje Evropske unije, od kojih je devetoro djece.

 

Policijski službenici SIPA-e pretresli su dva stambena objekta u Sarajevu i tom prilikom otkrili pet krijumčarenih osoba koje nisu posjedovale identifikacione dokumente.

 

Osumnjičene osobe privedene su u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predate u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.                     

 

Navedene aktivnosti provedene su po naredbama Tužilaštva BiH i Suda BiH, u saradnji sa Službom za poslove sa strancima i MUP-om Zeničko-dobojskog kantona, saopćeno je iz SIPA-e.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI