WHO objavila najnovije podatke

Zabilježen novi dnevni rekord slučajeva zaraze koronavirusom, SAD ponovo na vrhu liste

Hronika 13.07.20, 10:02h

Zabilježen novi dnevni rekord slučajeva zaraze koronavirusom, SAD ponovo na vrhu liste
WHO je istakao da je do sada više od 12,5 miliona potvrđenih slučajeva širom svijeta, dok je od posljedica preminulo više od 561.000 ljudi

 

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) u nedjelju je izvijestila o još jednom rekordnom porastu broja potvrđenih slučajeva koronavirusa u periodu od 24 sata, jer je širom svijeta u subotu registrovano više od 230.000.

 

Iz WHO-a su u nedjelju saopštili da su Sjedinjene Američke Države ponovno na vrhu liste zemalja s evidentiranih više od 66.000 slučajeva u jednom danu, prenosi Anadolu Agency (AA).

 

Trend potvrđenih slučajeva COVID-19 i dalje raste, s tri najveća broja novozaraženih u posljednja tri dana prethodne sedmice. U petak je potvrđeno 228.000 novih slučajeva zaraze koronavirusom širom svijeta u periodu od 24 sata.

 

WHO je istakao da je do sada više od 12,5 miliona potvrđenih slučajeva širom svijeta, dok je od posljedica preminulo više od 561.000 ljudi.

 

WHO je 11. marta zbog širenja koronavirusa proglasila globalnu pandemiju. Također, WHO je uz Evropu epicentrom pandemije koronavirusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu, proglasio Sjedinjene Američke Države, a potom i Južnu Ameriku.

 

(AA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI