S KIM SE ROMANA PAVIĆ 'UORTAČILA'

Dečko cajke, s kojim je pljačkala bankomate, dugovao 830.000 eura zelenašima, prodali zlatare i stanove da ga spase...

Showbizz 12.07.20, 20:16h

Dečko cajke, s kojim je pljačkala bankomate, dugovao 830.000 eura zelenašima, prodali zlatare i stanove da ga spase...
Zbog njega je njegova porodica, koja je bila jedna od bogatijih u Beogradu, navodno upala u finansijske probleme

 

 


Pjevačica Romana Panić (45) je krajem prošlog mjeseca završila u zatvoru u australskom gradu Brisbaneu jer je opljačkala bankomate s dečkom Filipom Mrkajićem (40), agentom za prodaju nekretnina. 


Kurir piše kako je Filip odrastao u bogatstvu, međutim to se promijenilo kada se počeo kockati. Zbog njega je njegova porodica, koja je bila jedna od bogatijih u Beogradu, navodno upala u finansijske probleme.


Filipov pokojni otac bio je prisiljen rasprodati sve zlatarnice u glavnom gradu, kao i većinu nekretnina kako bi pokrio njegove dugove prema zelenašima od čak 830.000 eura.


No iako je njihov posao imao ogromnu vrijednost, od toga nisu uspjeli vratiti cijeli dug. Tada su se odlučili na još radikalniji potez i prodali sve nekretnine koje su imali, osim kuće u kojoj su Filipovi roditelji ostali živjeti.


Mrkajić je nakon svega otišao u Italiju gdje je najviše boravio, jer njegova porodica ima stan u Milanu, koji su jedva uspjeli sačuvati od zelenaša.


Tamo je trgovao svime s čime je mogao kako bi ostvario laku i brzu zaradu, a jedno vrijeme je čak bio u biznisu i s kriptovalutama. To su digitalne, virtualne valute, odnosno digitalni novac koji omogućava online kupovinu.


Dostupne su samo na internetu i nisu pod kontrolom banaka i vlade te postoji preko hiljadu kriptovaluta. Šuška se kako ni u tom poslu Filip nije bio pošten, ali ga niko nije uhvatio. 


Sada je u Australiji osuđen na godinu i po dana zatvora, dok je Romana dobila 12 mjeseci, s tim da dva mjeseca mora provesti iza rešetaka.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI