OTVOREN ANONIMNI TELEFON ZA PRIJAVU

Poreska uprava u akciji 'Jug': Pretres od Mostara do Posušja, oduzeto 125 vozila i raznih auto dijelova

Hronika 12.07.20, 09:36h

Poreska uprava u akciji 'Jug': Pretres od Mostara do Posušja, oduzeto 125 vozila i raznih auto dijelova
Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju trošarinskih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni

 

 


Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje proveli su dugo planiranu i posebno pripremanu operativnu akciju “Jug”. Cilj akcije, koja je provedena na području grada Mostara, Gruda, Konjica i Posušja, bio je sprječavanje nelegalnog prometovanja vozila i autodijelova. 


Akitivnosti na terenu provedene su na jedanaest lokacija - auto otpda. Tom prilikom izvršeno je privremeno oduzimanje 125 rabljenih vozila, te drugih raznih auto djelova. Vrijednost privremeno oduzete robe iznosi  306.200,00 KM. 

 

akcija-jug-1


U akciji su sudjelovala ovlaštena službena lica UIO iz sva četiri regionalna centra Uprave, a nadležni Odsjek za provođenje propisa izvršiće procesuiranje lica kod mjesno nadležnih sudova. 


S obzirom na učestalu pojavnost ovakvih nezakonitih radnji, ovlašteni službenici UIO će i u budućem periodu pripremati i provoditi slične aktivnosti na terenu.

 

akcija-jug-2


Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju trošarinskih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

 

akcija-jug-3

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI