'PRIDRUŽUJEM SE APELACIJI MAJKI SREBRENICE'

Izetbegović u Potočarima: 'Boriti se za istinu, za pravdu... Moramo graditi jaku BiH, da nam se ovakve stvari ne ponove!

Front 11.07.20, 15:33h

Izetbegović u Potočarima: 'Boriti se za istinu, za pravdu... Moramo graditi jaku BiH, da nam se ovakve stvari ne ponove!
Pridružujem se apelaciji koju su uputile majke Srebrenice, da se ponište od visokog predstavnika odlikovanja data Karadžiću i ostalim presuđenim ratnim zločincima, da se konačno nametne zakon o zabrani negiranja genocida u Srebrenici - poručio je Izetbegović danas u Potočarima

 

 

 

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović poručio je danas u Potočarima, gdje prisustvuje obilježavanju 25. godišnjice genocida počinjenog u julu 1995. godine, da moramo graditi stabilnu BiH, jaku zemlju, da nam se ovakve stvari ne bi ponovile.


- Ponovo ponoviti iste riječi ili boriti se za istinu, za pravdu i za snagu. Da bismo imali istinu i pravdu, moramo biti snažni. Moramo graditi stabilnu BiH, jaku zemlju, da nam se ovakve stvari ne bi ponovile - rekao je Izetbegović.


Istakao je da "međunarodna zajednica nije odbranila Srebrenicu prije 25 godina".


- Danas ima priliku da odbrani istinu, koja je dovedena u pitanje. Nagrađuju se, odlikuju se ratni zločinci, presuđeni ratni zločinci odgovorni za genocid u Srebrenici. Negira se genocid u Srebrenici. Pridružujem se apelaciji koju su uputile majke Srebrenice, da se ponište od visokog predstavnika odlikovanja data Karadžiću i ostalim presuđenim ratnim zločincima, da se konačno nametne zakon o zabrani negiranja genocida u Srebrenici - poručio je Izetbegović.

 

(Anadolija/ad)