Lider SNSD-a uslovljava

Dodik poručio SDA: Kada imenujemo kadrove, onda ćemo imenovati vašeg ministra

Front 10.07.20, 15:54h

Dodik poručio SDA: Kada imenujemo kadrove, onda ćemo imenovati vašeg ministra
Tvrdi da postoji opostrukcija u imenovanjima kadrova na nivou BiH te da se mora ispoštovati ravnopravnost

 

Predsjednik Saveza nezavinsih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je danas da Izvršni komitet te stranke nije zadovoljan situacijom na nivou Bosne i Hercegovine posebno, jer nisu ispoštovani dogovori, kao što je posljednji u Istočnom Sarajevu o imenovanjima.

 

Kazao je da SNSD ne prihvata da se u segmentima, već cjelovito riješavaju problemi putem izmjena zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću (VSTV), o javnim nabavkama te o sukobu interesa, o kojima će predložiti zakone.

 

Tvrdi da postoji opostrukcija u imenovanjima kadrova na nivou BiH te da se mora ispoštovati ravnopravnost.

 

- Nama preostaje jedino da kažemo SDA - kada imenujemo ove ljude onda ćemo imenovati vašeg ministra – ustvrdio je on podsjetivši da su srpski kadrovi prošli konkursnu proceduru za popunu mjeta u SIPA-i i RAK-u.

 

Upozorio je i da je epidemiološka situacija u RS veoma složena i da ostavlja posljedice na ekonomskom planu.

 

Dodik je dodao i da je zdravstveni sektor izložen pritiscima zbog porasta broja zaraženih virusom korona, te da s ciljem suzbijanja širenja virusa korona ostaju na snazi sve mjere, koje se moraju poštovati, uključujući i nošenje zaštitnih maski i na otvorenom prostoru u većim grupama.

 

Izvršni komitet SNSD-a traži mjere odgovornosti menadžmenta bolnice i Doma zdravlja u Bijeljni, zbog velikog broja zaraženih zdravstvenih radnika, odnosno zbog neodgovornog ponašanja.

 

Govoreći o ekonomskoj situaciji u tom bh.entitetu, Dodik je rekao da je bruto domaći proizvod od 1. januara do 30. juna ove godine pao za 3,3 posto.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI