Uoči kolektivne dženaze u Potočarima

MUP RS: Sigurnosne pripreme teku po planu, pozivamo građane da poštuju mjere

Hronika 10.07.20, 10:20h

MUP RS: Sigurnosne pripreme teku po planu, pozivamo građane da poštuju mjere
Na snazi je zabrana prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području Podrinja

 

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) u saradnji sa drugim bezbjednosnim agencijama u BiH i međunarodnim organizacijama, preduzima sve aktivnosti kako bi obezbjeđenje predstojećeg komemorativnog skupa u Potočarima proteklo mirno i bezbjedno.

 

Iz Policijske uprave Zvornik su i danas potvrdili da pripreme za osiguranje navedenog skupa teku po planu.

 

Još jednom apeluju na sve građane, koji planiraju prisustvovati komemorativnom skupu 11. jula u Potočarima, da poštuju zaključke Štaba za vanredne situacije u RS o obaveznom provođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona, kao i preporuke Instituta za javno zdravstvo RS, naročito u pogledu zabrane javnih okupljanja u grupama većim od 50 osoba na javnom mjestu, fizičke distance i korištenja zaštitnih maski.

 

Zabranjena je upotreba dronova, a predstavnici medijskih kuća, koji su akreditovani za praćenje događaja, dužni su na sebi imati jasno istaknutu akreditaciju.

 

S ciljem preduzimanja neophodnih bezbjednosnih mjera i radnji povodom održavanja komemorativnog skupa u Potočarima 11. jula, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač izdao je naredbu o zabrani saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 tone na pojedinim dionicama Vlasenice, Konjević Polja, Bratunca, Karakaja i Srebrenice.

 

Štab akcije "Srebrenica 2020“ odredit će alternativne pravce za saobraćaj teretnih vozila ukupne mase preko 3,5t.

 

Također, na snazi je i zabrana prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području Podrinja.

 

Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice za navedene dane neće izdavati odobrenja za prijevoz eksplozivnih materija.

 

(FENA/md)