nastavljeno suđenje u mostaru

Sunita odbija dati šifru za iPhone, vještaci ne mogu doći do podataka iz mobitela

Hronika 09.07.20, 15:24h

Sunita odbija dati šifru za iPhone, vještaci ne mogu doći do podataka iz mobitela
Naveo je da su na njenoj odjeći pronađene tri barutne čestice, dok je na Šljivićevoj pronađena jedna čestica

 

U Kantonalnom sudu Mostar danas je nastavljeno suđenje Suniti Hindić (21) optuženoj za ubistvo Nine Ivankovića (55), vlasnika motela „Villa Ivanković“, koje se dogodilo 4. oktobra prošle godine - piše Avaz.

 

Danas su svjedočili vještak hemijske struke Ivica Perović, uposlenik Federalne uprave policije (FUP) Vahidin Đaltur, sudski vještak informacijsko-komunikacijske oblasti, dr. Davorin Kozomara, vještak medicinske struke te Adnan Šljivić, koji je u noći prije ubistva bio u društvu s pokojnim Ivankovićem i Hindić.

 

Perović je govorio o nalazu kojeg je sačinio nakon vještačenja prisutnosti barutnih čestica na odjeći optužene Hindić, koja je dostavljena iz Policijske uprave Bugojno, kao i Šljivića.

 

Naveo je da su na njenoj odjeći pronađene tri barutne čestice, dok je na Šljivićevoj pronađena jedna čestica.

 

Đaltur je u svom svjedočenju kazao da telefon Iphone7+ koji pripada Suniti Hindić nije bio podoban za analizu, zbog djelovanja tečnosti i to, kako je naveo, najvjerovatnije,  vode.

 

Iako ga je, uprkos oksidaciji uspio upaliti, njen telefon je, kako je naveo, bio zaštićen četveroznamenkastim kodom i to isključivo brojevima.

 

Kazao je da Hindić nije bila voljna dati pasvord dok je druga solucija za „otključavanje“ koja se odnosila na slanje u Minhen, zahtijevala određeno vrijeme i finansijske izdatke.

 

Dr. Kozomara je svjedočio o ozljedama Hindić kazavši da mu je bila dostupna medicinska dokumentacija bolnice iz Travnika te Kantonalne bolnice „Dr. Safet Mujić“.

 

Rekao je da se radilo o prijelomima i to na stopalima te da su te ozljede nastale doskokom sa dva do tri metra visine.

 

Ostatak čitajte ovdje

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI