VIDEO/ Koliko nam je stalo do EU

Slučajno uključen mikrofon pokazao kako pregovaramo s Evropom: Poslušajte razgovor Zvizdića i Radmanovića

Front 09.07.20, 10:10h

Slučajno uključen mikrofon pokazao kako pregovaramo s Evropom: Poslušajte razgovor Zvizdića i Radmanovića
Zamislite koliko je licemjerno da su im usta puna Evropske unije kada treba pohrliti ka sredstvima EU. Zvizdić se kleo u Evropsku uniju, a sada ovako razgovara o EU putu BiH, smatra Topić

 

Razgovor predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine, Nebojše Radmanovića, i dopredsjedavajućeg Denisa Zvizdića, pokazao je kako se političari kojima su usta puna Evropske unije ustvari ophode prema evropskom putu ove države.

 

Smatra ovo politička analitičarka Tanja Topić, koja je komentarisala razgovor Radmanovića i Zvizdića o sazivanju sjednice komisije, slučajno snimljen nakon maratonske sesije.

 

– Zamislite koliko je licemjerno da su im usta puna Evropske unije kada treba pohrliti ka sredstvima EU. Zvizdić se kleo u Evropsku uniju, a sada ovako razgovara o EU putu BiH – smatra Topić.

 

Kaže da su maske pale, te da ovaj snimak najbolje ilustruje kako politički akteri u BiH godinama obmanjuju i lažu građane, ali i zvaničnike EU.

 

Snimak slučajno snimljenog razgovora komentarisan je i na društvenim mrežama, a građani su mahom pozivali predstavnike EU da ga poslušaju.

 

Podsjećamo, nakon maratonske sjednice mikrofoni su ostali upaljeni, pa je ostao zabilježen razgovor Nebojše Radmanovića i Denisa Zvizdića, a posebno je interesantan Radmanovićev odgovor zašto ne želi zakazati konstitutivne komisije.

 

Zakazivanje pomenute sjednice jedan je korak ka ispunjavanju uslova koje je Evropska unija zadala BiH, kako bi se približila dobijanju statusa kandidata za članstvo.


Tok razgovora

 

 

Radmanović: Evo pogledaj, svi jedva čekaju da izađu, ne znaju ni za šta glasaju.

 

Zvizdić: Pa, možeš ti odmah onu konstitutivnu sjednicu komisije, u četvrtak?

 

Radmanović: Koje komisije?

 

Zvizdić: Za stabilizaciju i pridruživanje.

 

Radmanović: Ne bih, zbog ovih iz Evropske komisije, koji svaki dan pitaju kad će biti sjednica. Svaki dan! A ja neću da zakažem sjednicu.

 

Zvizdić: Je l’? E, nemoj onda.

 

(Srpskainfo.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI