U Istočnom Sarajevu

Danas sastanak Dodika, Čovića i Izetbegovića: Hoće li se partneri dogovoriti oko direktorskih fotelja?

Front 07.07.20, 07:58h

Danas sastanak Dodika, Čovića i Izetbegovića: Hoće li se partneri dogovoriti oko direktorskih fotelja?
Lider SDA Izetbegović rekao je jučer da se nada da će biti dogovorene kvote o svim imenovanjima, uz napomenu da je to trebalo odavno uraditi

 

U Istočnom Sarajevu danas će biti održan sastanak lidera SDA Bakira Izetbegovića, HDZ-a Dragana Čovića i SNSD-a Milorada Dodika, na kojem bi se, prema najavama, trebao postići dogovor o imenovanjima brojnih direktora na državnom nivou.

 

Iako pojedine informacije govore da su blizu dogovora o pojedinim pozicijama, oko one direktora RAK-a, UIOBiH, ali i „Elektroprijenosa“, kako saznajemo, još se lome koplja. Pogotovo što pojedine stranke žele iste pozicije, a to je mjesto direktora UIOBiH.

 

Lider SDA Izetbegović rekao je jučer da se nada da će biti dogovorene kvote o svim imenovanjima, uz napomenu da je to trebalo odavno uraditi.

 

- Mi moramo odrediti kvote, moramo znati šta pripada Bošnjacima, šta Srbima, a šta Hrvatima. Ne možemo to izbjegavati. Po meni, to je trebalo odavno uraditi, a ne izmišljati probleme - rekao je Izetbegović.

 

Naglasio je da svakome treba prepustiti da imenuje kadar iz svoje kvote. S druge strane, Dodik je kazao da je SNSD zainteresiran za SIPA-u i Regulatornu agenciju za komunikacije (RAK).

 

- A postoji i pet ili šest funkcija koje popunjavaju Bošnjaci i Hrvati i koje treba staviti na Vijeće ministara - rekao je Dodik.

 

Upitno je hoće li HDZ prepustiti Bošnjacima UIO i „Elektroprijenos“.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI