video/ zastrašivanje na djelu

Prijeteće upozorenje radnicima osvanulo u bh. marketu- ko se zarazi koronom dobiće otkaz!

Hronika 04.07.20, 09:18h

Prijeteće upozorenje radnicima osvanulo u bh. marketu- ko se zarazi koronom dobiće otkaz!
Sindikatu je već stigla anonimna prijava radnika koji su ovo upozorenje nazvali zastrašivanjem

 


U jednom banjalučkom marketu osvanulo je prijeteće upozorenje radnicima - ko se zarazi koronom dobiće otkaz. Anonimne prijave već su stigle do sindikata i Republičkog inspektorata koji najavljuje izlazak na teren već naredne sedmice.

 

Svi koji se zaraze virusom, neće biti plaćeni, proglasiće se nepotrebnim za posao i dobiće otkaz. Ovo upozorenje osvanulo je 29. juna na oglasnoj tabli jednog od banjalučkih marketa trgovačkog lanca AS. Kako nezvanično saznaje RTRS, napisao ga je jedan od šefova i to samovoljno, bez odobrenja uprave. To su na upit ovog medija i potvrdili.

 

- Obavještenje koje je objavljeno na socijalnim mrežama nije zvanično obavještenje Marketa AS, nije u skladu sa našom poslovnom politikom u vezi sa zaštitom i bezbjednosti na radu tokom pandemije i nije potpisano od strane našeg vlasnika gospodina Ljube Simića. Market AS je pravovremno preduzeo sve potrebne mjere da zaštiti svoje kupce i svoje zaposlene - navedeno je u odgovoru iz Marketa AS.

 

Bilo postavljeno samovoljno ili ne, za Savez sindikata ovo prijeteće upozorenje jasno je kršenje Zakona o radu. Sindikatu je već stigla anonimna prijava radnika koji su ovo upozorenje nazvali zastrašivanjem.

 

Videoprilog i ostatak teksta pronađite ovdje

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI