Foto/ Akcija GSS-a

Dramatična potraga kod Hadžića: Pas Šmeki pronašao ženu bez svijesti

Hronika 03.07.20, 07:59h

Dramatična potraga kod Hadžića: Pas Šmeki pronašao ženu bez svijesti
Kako je saopćeno iz GSS-a, u 23:22 sati dežurni telefon GSS stanice Sarajevo prima poziv od OKC-a i Policijske uprave Hadžići o nestaloj ženskoj osobi

 

Pripadnici Gorske službe spašavanja Sarajevo u akciji koja je izvedena tokom noći pronašli su i spasili žensku osobu na području Hadžića.

 

Kako je saopćeno iz GSS-a, u 23:22 sati dežurni telefon GSS stanice Sarajevo prima poziv od OKC-a i Policijske uprave Hadžići o nestaloj ženskoj osobi.

 

gss-spasavanje

 

"Dežurni tim i tim za potragu sa potražnim psom Šmekijem je na terenu. Nakon incijalnog pregleda terena dobili smo informaciju o lokaciji dijela odjeće unesrećene osobe. Na lokaciji sa nalazi potražni pas Šmeki koji nalazi dio stvari, a desetak metara niže u niskom rastinju (paprat i borovnice) Šmeki je pronašao osobu za kojim se tragalo, bez svijesti, ali sa prisutnim vitalnim znakovima. Pružena joj je pomoć i pripremljena je za transport - uz lopatasta nosila i UT. Transport uz doktora i medicinsku brigu preko teško prohodnog makadama trajao oko 30 minuta", navode iz GSS tima stanica Sarajevo.

 

Akcija je okončana u 3:20 sati.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI