Federalna ministrica okoliša i turizma apeluje

Edita Đapo Vijeću ministara BiH: Odustanite od mjera reciprociteta, otvorene granice nam trebaju zbog turizma!

Front 02.07.20, 10:12h

Edita Đapo Vijeću ministara BiH: Odustanite od mjera reciprociteta, otvorene granice nam trebaju zbog turizma!
Istakla je da apel Vijeću ministara BiH upućuje u ime svih turističkih radnika u Federaciji BiH, koji svakodnevno traže reakciju vlasti, bez obzira na odluku Evropske unije

 

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo pozvala je Vijeće ministara Bosne i Hercegovine da odustane od politike reciprociteta i da hitno bude razmotrena mogućnosti otvaranja granica Bosne i Hercegovine za državljane Evropske unije i drugih zemalja, saopćeno je iz Federalnog  ministarstva okoliša i turizma. 


- Bosna i Hercegovina nije u situaciji da uvodi reciprocitet Evropskoj uniji. Mi moramo da se borimo za spas našeg turizma, a to ne možemo učiniti bez dolaska stranih turista. Stoga, pozivam Vijeće ministara da otvori granice za strane državljane. Svi turisti, građani Evropske unije i bh. dijaspora koja ima pasoše drugih evropskih zemalja treba da imaju mogućnost dolaska u BiH - rekla je ministrica Đapo. 


Istakla je da apel Vijeću ministara BiH upućuje u ime svih turističkih radnika u Federaciji BiH, koji svakodnevno traže reakciju vlasti, bez obzira na odluku Evropske unije.


 - Kao jedno od rješenja hotelijeri, uposlenici turističkih agencija i turistički vodiči spas turističke sezone vide prvenstveno u dolasku stranih turista. A da bi se to desilo, Vijeće ministara mora otvoriti granice za dolazak turista u BiH - naglasila je Đapo, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI