Direktor firme 'Autoceste FBiH' pozvan u Istočno Sarajevo

Adnan Terzić po nalogu Tužilaštva KS dao izjavu u SIPA-i: 'Povlače me po blatu...'

Hronika 01.07.20, 17:26h

Adnan Terzić po nalogu Tužilaštva KS dao izjavu u SIPA-i: 'Povlače me po blatu...'
Prema navodima medija, Kantonalno tužilaštvo donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv sedam fizičkih i tri pravna subjekta, a Terzić daje izjavu zbog prijave biznismena Nermina Aleševića

 

Direktor firme “Autoceste Federacije BiH” Adnan Terzić potvrdio je da je danas u prostorijama Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Istočnom Sarajevu dao izjavu po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, ali nije želio da precizira u kojem svojstvu.

 

“Došao sam kako bih sa zvaničnim institucijama razgovarao na temu krivične prijave koju su iz ‘Agrokomerca’ podnijeli protiv mene. Alešević i ostali me povlače po blatu i konačno sam došao tu, a nemam pojma u vezi čega. Dao sam izjavu i to je to”, rekao je Terzić nakon boravka u prostorijama SIPA-e.

 

Na pitanje novinara da li je samoinicijativno došao u SIPA-u ili je dobio poziv od ove agencije, Terzić je rekao da je pozvan.

 

Mediji su ranije objavili da je Terzić pozvan u SIPA-u zbog njegove uloge prilikom obavljanja funkcije direktora GP “Put” Sarajevo.

 

Prema navodima medija, Kantonalno tužilaštvo donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv sedam fizičkih i tri pravna subjekta, a Terzić daje izjavu zbog prijave biznismena Nermina Aleševića.

 

Alešević je ranije prijavio Terzića i druge osobe Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona zbog navoda da su uzurpirali dio njegove kompanije tako što su pribavili “ZK izvadak” jednog dijela hale i na osnovu toga dobili kredit Bobar banke.

 

(BHRT, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI