U isto vrijeme bio i student i direktor OSA

Neočekivani preokret: Osmica konačno dostavio diplomu, evo gdje se obrazovao

Front 01.07.20, 14:51h

Neočekivani preokret: Osmica konačno dostavio diplomu, evo gdje se obrazovao
Podsjećamo, Univerzitet za poslovne studije Banjaluka (UPS) poništio je polovinom novembra prošle godine diplomu direktora OBA nakon što je Republička prosvjetna inspekcija utvrdila da je stečena nezakonito

 

Direktor Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) BiH Osman Mehmedagić Osmica dostavio je danas Zajedničkoj komisiji za nadzor nad radom OBA svoju fakultetsku diplomu.

 

- Pored diplome Više upravne škole koju je završio prije rata, Osmica je dostavio diplomu Američkog univerziteta iz Sarajeva koji je završio u periodu kada je bio na čelu OBA - potvrđeno je za Glas Srpske iz Zajedničke komisije za nadzor nad radom OBA BiH.

 

Zajednička komisija je 17. juna usvojila zaključak da direktor OBA ima rok od sedam dana da predoči diplomu o završenoj visokoj stručnoj spremi. Zaključak je zaprimljen u OBA 22. juna i Mehmedagić je diplomu trebao dostaviti do 29. juna, ali je ona jutros stigla u komisiju.

 

Pomenutim zaključkom, Komisija traži od predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH da dostavi imena kandidata za generalnog direktora i glavnog inspektora kako bi u skladu sa zakonom, obavila raspravu, jer je aktuelnom rukovodstvu OBA još 19. novembra 2019. godine istekao mandat.

 

- Tražimo od Izvršnog komiteta Savjeta ministara da nam dostavi mišljenje o tome da li trenutni direktor OBA-e ispunjava uslove za tu dužnost, jer mu je diploma poništena - jedan je od zaključaka Komisije.

 

Podsjećamo, Univerzitet za poslovne studije Banjaluka (UPS) poništio je polovinom novembra prošle godine diplomu direktora OBA nakon što je Republička prosvjetna inspekcija utvrdila da je stečena nezakonito.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI