Opozicija optužila Vladu KS, međutim...

'Šestorka' je donijela odluku o povećanju cijene kupona za nezaposlene

Front 30.06.20, 17:52h

'Šestorka' je donijela odluku o povećanju cijene kupona za nezaposlene
Cijena od 30 KM za nezaposlene definisana je u Članu 3. ovog sporazuma u kojem se vidi da su strane potpisnice saglasne sa cijenama koštanja ove usluge

 

Opozicija u Kantonu Sarajevo danas je svom žestinom optužila Vladu KS zbog činjenice da je GRAS podigao cijene kupona za nezaposlene. Međutim, opozicione stranke prešutile su da je Sporazum o povećanju cijene potpisan upravo u vrijeme njihove vladavine, pišu Vijesti.ba.


Naime, povećanje cijene sa 12 KM na 30 KM urađeno je na osnovu Sporazuma o privremenom utvrđivanju stvarne cijene koštanja komunalne usluge kojeg je potpisao bivši premijer KS Edin Forto zajedno sa V.D. generalnog direktora GRAS-a Jakubom Kuburom i generalnim direktorom Centrotransa Safudinom Čengićem. Sporazum je potpisan u januaru ove godine.

 

Cijena od 30 KM za nezaposlene definisana je u Članu 3. ovog sporazuma u kojem se vidi da su strane potpisnice saglasne sa cijenama koštanja ove usluge.

 

U Članu 6. piše da će se cijene javnog prevoza primjenjivati od dana potpisa Sporazuma, osim za kategoriju nazaposlenih koje će se primjenjivati od 1.7.2020.

 

Opozicija se u današnjim saopćenjima hvalila i podsjećala javnost kako je prethodna vlada “šestorke” je za samo godinu dana otvorila nove linije, da kuponi za penzionere, studente i đake vrijede kod oba prevoznika, pokrenula nabavku novih minibusa itd, no umjesto neprincipijelnog optuživanja nova Vlade, zaboravili su podsjetiti da je Vlada „šestorke“ kriva  za povećanje cijene nezaposlenima.

 

sporazum-gras1

 

sporazum-gras2

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI