Stao u odbranu prvog tenisera svijeta

Nele Karajlić o Đokoviću i Adria Touru: Korona je spriječila veliki trijumf pomirenja Srba i Hrvata...

Showbizz 30.06.20, 13:41h

Nele Karajlić o Đokoviću i Adria Touru: Korona je spriječila veliki trijumf pomirenja Srba i Hrvata...
Meni je jasno zašto ne vole Đokovića. Teško je voljeti nekoga ko im u lice kaže šta misli, šta osjeća i o čemu razmišlja, a pri tom osvaja sve do sada izmišljene trofeje. Još pride, dolazi iz naroda, koji je, po svakom planu ‘novih svjetskih poredaka’, trebalo odavno da nestane, piše na svom Facebooku Nele Karajlić

 

Nenad Janković, poznatiji kao dr Nele Karajlić, jedan je od onih koji su stali u odbranu prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića koji se našao na meti mnogih iz razloga što je organizovao Adria Tour u vrijeme pandemije virusa korona.

 

Dr Nele Karajlić je na svom Facebook profilu napisao tekst pod nazivom “O Novaku Đokoviću i koroni” u kojem je napade na srbijanskog tenisera uporedio sa “međunarodnim posmatračima” iz Top liste nadrealista.

 

- Histerija i zluradost kojom je inelektualni i sportski ‘razvijeni svijet’ obasuo Novaka Đokovića i organizatore Adria Toura samo pokazuje sa kojim je olakšanjem dočekan poraz jednog plemenitog pokušaja da se preko sporta približe dva najsličnija naroda na planeti. Srbi i Hrvati. Korona, koja je spriječila veliki trijumf pomirenja, slavljena je po stranicama zapadne štampe i na društvenim mrežama kao jedini pobjednik ovoga tura - napisao je Nele i nastavio:

 

- Meni je jasno zašto ne vole Đokovića. Teško je voljeti nekoga ko im u lice kaže šta misli, šta osjeća i o čemu razmišlja, a pri tom osvaja sve do sada izmišljene trofeje. Još pride, dolazi iz naroda, koji je, po svakom planu ‘novih svjetskih poredaka’, trebalo odavno da nestane. Stoga je jasno da se svaki Noletov poraz, pa makar i od virusa, za kojeg se ne zna ni odakle je došao ni kuda je krenuo, dočekuje kao trijumf.

 

Karajlić piše da su “dva velika viteza, vimbldonska šampiona, Đoković i Ivanišević, pokušali da učine ono što političarima nije uspijevalo posljednjih pola vijeka i to na ‘najvrelijem terenu’ u Zadru. Njihova namjera je duboko plemenita, ali je za ‘međunarodne posmatrače’ izuzetno opasna. Jer, šta bi se desilo na Balkanu, kada bi se njegovi narodi složili? Da li je “razvijenom svijetu” potrebna takva jedna nova sila? I na kraju krajeva otkuda njima pravo da se mire, i igraju tenis bez odobrenja “odozgo”?”

 

(Nezavisne.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

BLIN
KOMENTARI