Skupština KS

Bili u kontaktu sa Konakovićem i Čelikom: Evo ko se sve testirao na COVID-19

Front 24.06.20, 18:53h

Bili u kontaktu sa Konakovićem i Čelikom: Evo ko se sve testirao na COVID-19
Zastupnik Konaković ima upalu pluća, ali je pod nadzorom ljekara

 

Nakon što su predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik i zastupnik Elmedin Konaković objavili da su pozitivni na koronavirus, pojedini zastupnici su se podvrgnuli testiranju na COVID-19.

 

Mahir Dević je potvrdio da se testirao iako nije imao nikakve simpotome, a danas su mu stigli rezultati testa na COVID-19 koji su, kako je kazao za Faktor, negativni.

 

Testirala se i zastupnica Amra Hasagić koja je dobila također negativan rezultat testa, dok zastupnice Smiljana Viteškić i Samra Ćosović Hajdarević još čekaju rezultate.

 

- Ja se dobro osjećam, nemam nikakve simptome, kući sam. Pozvali su nas da uradimo test, sada čekamo rezultate i nadamo se da će, ako Bog da, biti negativni – kazala je zastupnica Ćosovć Hajdarević za Faktor.

 

I ministar finansija Kantona Sarajevo Jasmin Halebić podvrgnuo se testiranju, a i njegov test je negativan.

 

Prije nekoliko dana ministar kulture i sporta KS Kenan Alikadić objavio je da se testirao i da je dobio negativan rezultat.

 

- S obzirom na intenzitet aktivnosti koje redovno provodim u obavljanju posla te činjenica da radim u karate klubu sa djecom, uradio sam testiranja na COVID-19 i jutros sam dobio još jedan negativan rezultat. Zaštite sebe, svoje najbliže i sve one sa kojim ste u kontaktu – naveo je ministar Alikadić.

 

Zastupnik Konaković, kako saznaje Faktor, ima upalu pluća, ali je pod nadzorom ljekara.

 

Ostali zastupnici u Skupštini KS nisu se oglašavali nakon što je potvrđeno da među njima ima zaraženh osoba, te nije poznato da li je još neko testiran.

 

Nenad Marilović, šef Službe za protokol i press Kantona Sarajevo, kazao je da nema informaciju ko se testirao, ističući kako struka smatra da nema svrhe testirati se ukoliko nema simptoma.

 

- Nema organizovanog testiranja. Svako ko je imao bliski kontakt sa nekim ko je zaražen i kome je potvrđeno da je zaražen, ne govorm samo o Skupštini KS, treba se javiti porodičnom ljekaru koji će ga ispitati, po procedurama, i taj doktor će reći da li će se raditi rješenje o samoizolaciji, da li će se ići na testiranje. To je sve individualno i ima sistem kako se to određuje - kaže Marilović.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI