Zbog zloupotrebe položaja

SIPA vrši pretres prostorija u Lukavcu koje koristi jedan pravni subjekt

Hronika 24.06.20, 15:15h

SIPA vrši pretres prostorija u Lukavcu koje koristi jedan pravni subjekt
Navedene aktivnosti izvršene su u saradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona

 

Postupajući po naredbi Kantonalnog suda u Tuzli, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u Lukavcu pretresli jednu lokaciju zbog osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo iz člana 383. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine „zloupotreba položaja ili ovlaštenja“, u vezi s krivičnim djelom "pokušaj" iz člana 28. tog zakona, saopćila je SIPA. 

 

Tokom pretresa prostorija koje koristi jedan pravni subjekt, policijski službenici SIPA-e otkrili su i privremeno oduzeli poslovnu dokumentaciju te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

 

O realizaciji navedene naredbe policijski službenici SIPA-e sačinit će odgovarajuće izvještaje koji će zajedno s prilozima biti dostavljeni Kantonalnom sudu u Tuzli i Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

 

Navedene aktivnosti izvršene su u saradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI