Napokon prohodno

Nakon uklanjanja većeg odrona sa magistralne ceste, uspostavljen saobraćaj Kladanj-Živinice

Hronika 23.06.20, 17:41h

Nakon uklanjanja većeg odrona sa magistralne ceste, uspostavljen saobraćaj Kladanj-Živinice
Saobraćaj je obustavljen zbog radova u tunelima Ormanica na magistralnom putu Srebrenik-Orašje i Vinac, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf

 

Na magistralnom putu Kladanj-Živinice u mjestu Vitalj nakon uklanjanja većeg odrona uspostavljeno je saobraćanje. Zbog vode u tunelu na regionalnom putu Olovo-Vareš i dalje je obustavljen saobraćaj.

 

Na regionalnom putu Živinice-Lukavac kod mjesta Barice voda se povukla i uspostavljen je saobraćaj.

 

Saobraćaj je obustavljen zbog radova u tunelima Ormanica na magistralnom putu Srebrenik-Orašje i Vinac, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf.

 

Zbog održavanja manifestacije "Sveti Ivo" Podmilačje, večeras do 22 sata i sutra (24.06.) od 06 do 16 sati zabranjen je saobraćaj teretnih vozila na dionici Jajce-Podmilačje-Banja Luka. Za vrijeme obustave teretna vozila preusmjeravat će se na alternativne pravce. Također, do sutra do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Srednjobosanskog kantona.

 

Na magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (u mjestu Tulje), svaki dan osim nedjelje, od 08 do 14 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

 

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

 

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na magistralnim putevima Srebrenik-Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik) i Olovo-Semizovac (preko Ljubine), kao i na ulazu u Jajce, te na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI