Preporuke epidemiologa

Svi zastupnici koji su bili u kontaktu sa Čelikom i Konakovićem idu u samoizolaciju

Front 23.06.20, 17:00h

Svi zastupnici koji su bili u kontaktu sa Čelikom i Konakovićem idu u samoizolaciju
Ukoliko je neko od zastupnika imao bliski kontakt, morat će nakon javljanja nadležnom ljekaru biti u samoizolaciji pod zdravstvenim nadzorom

 

Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, pod oznakom "hitno", uputio je svim zastupnicima u Skupštini Kantona Sarajevo preporuke, nakon što je testiranjem potvrđeno da su predsjedavajući Skupštine Mirza Čelik i zastupnik Elmedin Konaković zaraženi koronavirusom.

 

Svim zastupnicima koji su dolazili u kontakt sa Čelikom i Konakovićem, 14 dana unazad od datuma testiranja preporučeno je da se moraju javiti nadležnom ljekaru radi utvrđivanja bliskog kontakta.

 

Ukoliko je neko od zastupnika imao bliski kontakt, morat će nakon javljanja nadležnom ljekaru biti u samoizolaciji pod zdravstvenim nadzorom, od dana posljednjeg kontakta sa potvrđenim slučajem, bez obzira na činjenicu da se kretao tih dana u javnosti i dolazio na posao.

 

- Nakon isteka 14 dana, ukoliko se ne pojave simptomi, osobe izlaze iz samoizolacije nakon isteka datuma rješenja Kantonalne uprave za inspekcijske poslove koje će dobiti na kućnu adresu - stoji u dopisu koji potpisuje direktorica Zavoda prof. dr. Aida Pilav.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI