Nakon što su otkazani mečevi Adria Toura

Oglasio se Đoković: 'Moj i Jelenin rezultat je pozitivan, djeca su negativna... Izuzetno mi je žao...'

Sport 23.06.20, 15:26h

Oglasio se Đoković: 'Moj i Jelenin rezultat je pozitivan, djeca su negativna... Izuzetno mi je žao...'
Đoković ističe kako su turnir organizovali u trenutku u kojem je virus oslabio vjerujući da su se stekli uslovi za njegovo održavanje

 

Srbijanski teniser Novak Đoković objavio je da je pozitivan na korona virus, a odmah nakon toga saopćeno je i da su otkazani mečevi Adria Toura koji su trebali biti odigrani u Sarajevu i Banjaluci. Osim Đokovića, na korona virus je pozitivna i njegova supruga Jelena.

 

"Odmah po dolasku u Beograd otišli smo na testiranje. Moj i Jelenin rezultat je pozitivan. Djeca su negativna. Sve što smo uradili u proteklih mjesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namjera. Naš turnir je bio humanitarnog karaktera sa idejom da pomognemo teniserima iz regiona, da im omogućimo uslove da igraju, ostvare prihode, i na taj način lakše prebrode ovaj težak period. U isto vrijeme, željeli smo da pošaljemo poruke solidarnosti i poštovanja, fer-pleja. Cilj je bio i da pomognemo dobrotvornim fondacijama i onima kojima je pomoć najpotrebnija, i drago mi je što se veliki broj ljudi pridružio toj inicijativi", objasnio je Đoković.

 

Ističe kako su turnir organizovali u trenutku u kojem je virus oslabio vjerujući da su se stekli uslovi za njegovo održavanje.

 

"Izuzetno mi je žao zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze. Pratim izjave ljekara i nadam se da se broj zaraženih neće povećavati. Nadam se da se neće komplikovati bilo čija zdravstvena situacija i da će svi biti dobro. Ja ću ostati u samoizolaciji narednih 14 dana, i ponoviti test za pet dana", dodao je Novak.

 

Kako se navodi u saopštenju, Đoković ne osjeća nikakve simptome.

 

Testiranjem u Zadru je utvrđeno da je pozitivan i Borna Ćorić, kao i Novakov kondicioni trener Marko Paniki, dok su Marin Čilić, Aleksander Zverev i Andrej Rubljov negativni. U ponedjeljak je potvrđeno da je zaražen i Viktor Troicki.

 

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI