nakon otkrivenih zaraza

Zvanično otkazani Đokovićev turnir u Banjoj Luci i egzibicija u Sarajevu

Sport 23.06.20, 14:51h

Zvanično otkazani Đokovićev turnir u Banjoj Luci i egzibicija u Sarajevu
Podsjetio je da je ideja Adria Toura bila humanitarnog karaktera, s ciljem da se omogući zarada igračima iz regiona, pomogne humanitarnim organizacijama i da se promovišu dobre vrijednosti

 

Organizacioni odbor teniskog Adria Toura odlučio je danas da otkaže nastavak ovog turnira, odnosno turnire  koji su planirani da budu održani u Banjoj Luci u Sarajevu.

 

Do otkazivanja turnira došlo je nakon što je prvi teniser svijeta Novak Đoković bio pozitivan na testiranju na Covid-19. Đoković je poslije otkazivanja finala turnira u Zadru zbog činjenice da je Grigor Dimitrov zaražen novim koronavirusom, stigao u Beograd gdje je odmah testiran. Rezultati su pokazali da je pozitivan na SARS-CoV-2.

 

Đoković je testiran u glavnom gradu Srbije sa članovima svoje obitelji, a na koronavirus je pozitivna i njegova supruga Jelena.

 

- Izuzetno nam je žao što moramo da prekinemo organizaciju teniskih turnira u Banjoj Luci i Sarajevu. Radovali smo se da publika koja dugo godina čeka vrhunske asove, konačno vidi uživo Novaka Đokovića i druge tenisere, kao i da igranjem u ovim gradovima omogućimo promociju sporta i finansijsku podršku lokalnim igračima. Nažalost, zbog svih događaja posljednjih dana donijeli smo odluku da je sada najvažnije da se epidemiološka situacija stabilizuje, kao i da se svi oporave - izjavio je direktor turnira Đorđe Đoković.

 

Zahvalio je svim učesnicima iz Teniskog saveza Republike Srpske, Grada Sarajeva, svima koji su prethodnih dana vredno radili na pripremi ovih događaja.

 

- Cijenimo to i ostajemo prijatelji, a nadamo se da ćemo našu ideju provesti u djelo čim se za to steknu uslovi - naglasio je Đoković.

 

Podsjetio je da je ideja Adria Toura bila humanitarnog karaktera, s ciljem da se omogući zarada igračima iz regiona, pomogne humanitarnim organizacijama i da se promovišu dobre vrijednosti.

 

- Ostajemo sada usmereni na podršku svima onima koji su inficirani Covid-19 virusom sa željom da se što prije oporave -  saopćeno je iz Organizacionog odbora.

 

(Fena/mr)

BLIN
KOMENTARI