Nakon što su bili u kontaktu sa zaraženim Dimitrovim

Sutra odluka o meču Đoković - Džumhur u Sarajevu: Čeka se test na koronu prvog asa svijeta

Sport 22.06.20, 12:24h

Sutra odluka o meču Đoković - Džumhur u Sarajevu: Čeka se test na koronu prvog asa svijeta
Cijela ekspedicija i tim Novaka Đokovića danas se vraća iz Zadra za Beograd, gdje će se donijeti odluka o tome da li će srpski teniser biti testiran ili ne

 

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur u posljednjih nekoliko dana nije bio u kontaktu sa bugarskim teniserom Grigorom Dimitrovom, koji je potvrdio da je zaražen koronavirusom.

 

Džumhur ne osjeća nikakve simptome i trenira normalno i redovno, a preporuka epidemiologa je da se ne mora testirati ukoliko nema simptoma.

 

S druge strane, PR tim Novaka Đokovića saopštio je da su testirane 22 osobe u Zadru, koje su bile u kontaktu s Dimitrovom, te da je njih 19 negativno a tri pozitivno i to kondicioni trener bugarskog tenisera, zatim Borna Čorić i kondicioni trener Novaka Đokovića.

 

Među negativnim je i brat Novaka Đokovića, Đorđe.

 

Cijela ekspedicija i tim Novaka Đokovića danas se vraća iz Zadra za Beograd, gdje će se donijeti odluka o tome da li će srpski teniser biti testiran ili ne.

 

Do ovog trenutka nije bilo upitno održavanje egzibicije u Sarajevu, a odluka o putovanju u Banju Luku i Sarajevo, bit će donesena tek sutra nakon što se Đoković testira na koronu. On će to uraditi danas po dolasku u Beograd, a rezultate će saopštiti vjerovatno kasno navečer ili čak sutra.

 

Džumhur čeka konačnu odluku, a ukoliko bude potrebno da se testira, to će i uraditi.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI