Vijest potresla svijet tenisa

Dimitrov pozitivan na koronavirus, 'partijao' sa Đokovićem i Džumhurom

Sport 22.06.20, 08:20h

Dimitrov pozitivan na koronavirus, 'partijao' sa Đokovićem i Džumhurom
Turnir se trebao igrati i u Banjoj Luci, ali nakon vijesti koju je objavio Dimitrov pitanje je da li će biti organizovan ili će se odgoditi

 

Grigor Dimitrov, teniser iz Bugarske, pozitivan je na koronavirus, potvrdio je na svom Instagram profilu.

 

Bugarski as protekle dvije sedmice nastupao je na Adria Touru u Beogradu i Zadru, a vijest da je pozitivan na Covid-19 objavio je iz Monte Carla.

 

- Želim vas obavijestiti da sam se u Monacu testirao na Covid-19 i da je test pozitivan. Zamolio bih sve koji su proteklih dana bili sa mnom u kontaktu da se testiraju i da poduzmu mjere opreza. Bilo bi mi žao da nekom nanesem bilo kakvu štetu. Sada sam kod kuće i oporavljam se. Zahvaljujemo na podršci i budite sigurni i zdravi - napisao je Dimitrov na svom Instagramu.

 

Adria Tour je organizovao Novak Đoković, a na turniru u Beogradu nastupio je i naš Damir Džumhur, koji je bio u kontaktu sa Grigorom.

 

Turnir se trebao igrati i u Banjoj Luci, ali nakon vijesti koju je objavio Dimitrov pitanje je da li će biti organizovan ili će se odgoditi, piše Faktor.

 

Dimitrov je u Beogradu učestvovao i u noćnim provodima, u društvu Đokovića, našeg Damira Džumhura, Aleksandra Zvereva, Dominica Thiema, a i u Zadru je, također, bio aktivan u svim akcijama. Na terenu, ali i prije izlaska na teren...

 

Zbog toga je otkazano i finale Adria toura, u Zadru, u kojem su trebali da igraju Novak Đoković i Andrey Rublev.

 

Nagađalo se da bi u sklopu Toura egzibicioni meč u Sarajevu mogli odigrati Đoković i Džumhur, ali nakon što je Dimitrov objavio da je pozitivan na Covid-19, čini se da ni od toga neće biti ništa.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI