Ministar unutrašnjih poslova RH i čelnik Nacionalnog stožera

Božinović: Još nema potrebe uvoditi restrikcije prema Srbiji i BiH

Front 19.06.20, 12:17h

Božinović: Još nema potrebe uvoditi restrikcije prema Srbiji i BiH
Mi se nismo potpuno otvorili, osim za nekih deset zemalja EU. I državljani BiH i Srbije moraju imati poseban razlog za putovanje u RH, podsjetio je Božinović

 

Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova Hrvatske i čelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite, komentarisao je prilikom obilaska šeste izborne jedinice u Velikoj Gorici situaciju s korona virusom u Hrvatskoj, a između ostalog, rekao je kako se prati situacija s graničnim prelazima.

 

"Poznato vam je da Stožer razgovara praktički 24 sata dnevno, pratimo sve što se događa u široj i bližoj okolini. Ovisno o situaciji sigurni smo da ćemo donijeti mjere koje će zaštiti zdravlje ljudi, ali i ostaviti gospodarstvo otvorenim. Mi se nismo potpuno otvorili, osim za nekih deset zemalja EU. I državljani BiH i Srbije moraju imati poseban razlog za putovanje u RH. Nema potpune liberalizacije prema tim zemljama, a hoće li biti dodatnih restrikcija, to ćemo odlučiti. Još uvijek ne mislimo da je situacija takva da bi iziskivala jednu takvu mjeru", pojasnio je Božinović.

 

Kaže kako je preporuka da se, osim ako ne postoji neka prijeka potreba, ne putuje u zemlje gdje je lošija epidemiološka slika.

 

"Mislim da je najvažnije što možemo postići kroz javnu edukaciju, a to je da uvjerimo ljude da ako ne postoji nužan razlog da se suzdrže od putovanja", ističe ministar.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI