Iz SDP-a reaguju na odlazak Kamenjakovića iz partije

'Prelazak gradonačelnika Živinica u SDA je izdajnički potez prema glasačima! Sumnjali smo neko vrijeme...'

Front 18.06.20, 15:52h

'Prelazak gradonačelnika Živinica u SDA je izdajnički potez prema glasačima! Sumnjali smo neko vrijeme...'
Na duže staze, ovaj odlazak SDP-u u Živinicama neće načiniti veliku štetu, jer imamo veliki broj kvalitetnih kadrova, koji će sigurno raditi za interes građana, stoji u reakciji predsjednice OO SDP Živinice Amile Hodžić

 

Povodom napuštanja Samira Kamenjakovića SDP BiH, predsjednica OO SDP Živinice Amila Hodžić se oglasila izjavom za javnost u kojoj pojašnjava razloge ovog poteza.

 

„Samir Kamenjaković je od svog dolaska u SDP imao punu podršku Gradske organizacije SDP-a Živinice, kao i čitave partije, naročito 2016. godine, što je rezultiralo njegovom izbornom pobjedom.

 

On se već duži period nije odazivao na sastanke naše organizacije, kao i na sjednice partijskih organa, na kojima smo razmatrali naše pripreme za predstojeće lokalne izbore, čiji je dio i on trebao biti.

 

Imali smo sumnje, na osnovu nekih indicija, da Kamenjaković već neko vrijeme surađuje sa lokalnim ogrankom SDA, ali smo mislili da zbog svoje pozicije gradonačelnika to spada pod rad sa građanima i ostalim političkim akterima.

 

Stoga, nismo htjeli imati nikakve reakcije kao organizacija prema njegovom odnosu sa drugim političkim strankama, uključujući i SDA.

 

Ovaj rasplet vidimo kao dokaz da je Kamenjaković, prema vlastitoj odluci, njegovao prijateljske odnose sa SDA, što je njegov lični izbor, kako bi zadovoljio svoje interese.

 

Na duže staze, ovaj odlazak SDP-u u Živinicama neće načiniti veliku štetu, jer imamo veliki broj kvalitetnih kadrova, koji će sigurno raditi za interes građana. SDP ne može biti Kamenjakovićev izgovor za ovaj izdajnički potez prema brojnim glasačima, koji su podržali SDP i dali glas Kamenjakoviću kao kandidatu SDP BiH.

 

Ono što je sasvim sigurno jeste da SDP neće ostati bez kandidata za gradonačelnika Živinica i da će to biti osoba kojoj je zaista stalo do interesa građana Živinica, a ne sitnošićarskih interesa“, rekla je Hodžić.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

BLIN
KOMENTARI