Eldmedin Konaković odgovara DF-u

Tužno je to Željko, heroji to ne rade... Nova podla laž i tužakanje međunarodnoj zajednici - na taj nivo se rijetko ko spusti...

Front 18.06.20, 15:06h

Tužno je to Željko, heroji to ne rade...  Nova podla laž i tužakanje međunarodnoj zajednici - na taj nivo se rijetko ko spusti...
Lider Naroda i pravde se oglasio nakon što su iz DF-a poslali dopise ambasadama

 

Nakon što je Demokratska fronta uputila dopis na adrese ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH, ambasade Velike Britanije u BiH, delegacije Evropske unije u BiH, te na adresu Nacionalnog demokratskog instituta (NDI), u kojem pozivajući se na izvještaj State Departmenta, a u vezi sa zastupanjem antisemtiskih uvjerenja i širenjem homofobije od strane političke partije Narod i pravda, pledira na preispitivanje odnosa prema ovoj političkoj partiji, oglasio se i Elmedin Konaković lider Naroda i pravde na svom Facebook profilu.

 

- Već dugo me uopšte ne mogu iznervirati nastupi i teorije Željka Komšića. Nova podla laž i optuživanje mene i Naroda i pravde za antisemitizam i fašizam, tužakanje međunarodnoj zajednici, nivo su na koji se rijetko spusti neko od političara. Ja nekako ne mogu da budem ljut, više sam tužan zbog onoga što sebi radi dobitnik najvećeg ratnog priznanja. Zapetljan u kaljuži svojih prevara, ponižen od SDA više puta, a jučer finalno potpisanim sporazumom o “legitimnim predstavnicima naroda”, on mora negdje izbaciti svoju frustraciju.

 

Logično mi je i da odabere nas jer je veliki broj razočaranih birača i članova upravo Narod i pravdu vidio kao alternativu politici koju je promovisao Željko.
Promovisao, a onda je prodavao za pozicije na koje je imenovao opet članove SDA. Danas, kad je trebalo da vrišti zbog dogovora Bakira i Čovića u kojem se gasi potpuno priča o građanskoj BiH, u kojoj se on baš ponižava, on bljuje vatru na nas, primitivno, neljudski.

 

Optuživao me čak i za neki narko kartel, kandidata za reisa kojeg je Islamska zajednica potvrdila nazivao nemoralnim, izmišljao različite laži, al’ sad se baš spustio na dno političke kaljuže. Tužno je to Željko, to heroji ne rade.

 

Posmatram ovih nekoliko dana svu artiljeriju koju na nas ta koruptivna bratija ispaljuje, napišem poneki status, a Narod i pravda još se zvanično nije oglasila. Hoće, ubrzo.

 

Dobro je što nismo odmah jer su iz svojih političkih rupa istrčali mnogo miševi i svi u jedan glas napali one kojih se najviše boje, napali nas. Svima ćemo mi na crtu, dobiće šta su zaslužili! Samo sam zbog Komšića iskreno tužan.

 

Nema ANP-a, na NATO putu smo otišli nekoliko koraka, unazad, Bakir i Čović stavili potpis na sporazum o “legitimnim”, na Drini se čuju ruske pjesme, državni nivo vlasti apsolutno kontrolišu Dodik i Čović.

 

Paravan za smjenu Vlade KS je potpuno pao, i sad se kao ovako vadite. Al’ našli ste na kome ćete se vadit - napisao je predsjednik NiP-a na Facebooku.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI