zbog sve većeg broja zaraženih

Zasjedao Krizni štab KCUS-a: Evo koje zaključke su donijeli

Hronika 17.06.20, 18:26h

Zasjedao Krizni štab KCUS-a: Evo koje zaključke su donijeli
U savjetovališta primati samo hitne i onkološke pacijente, a kontrole vraćati na primarni i sekundarni nivo zdravstvene zaštite - neki su od zaključaka koje je usvojio Krizni štab KCUS-a


Zbog pogoršanja situacije u vezi sa širenjem koronavirusa, odnosno sve većeg broja zaraženih, danas je održan sastanak Kriznog štaba KCUS-a, na kojem je donesen niz zaključaka, kojima se uvode ograničenja pri prijemu i pregledu pacijenata.

 

- Pacijenti iz drugih kantona moraju imati negativan test na Covid-19, koji ne smije biti stariji od 48 sati i bez kojeg neće biti primljeni niti na pregled niti na hospitalizaciju (od toga se izuzimaju životno ugroženi pacijenti). Operativni program se reducira, tako da će se samo raditi urgentna stanja i onkološki pacijenti za šta postoji striktna indikacija (kao i na početku pandemije). Pacijenti na koje se sumnja na Covid-19 upućuju se na opservaciju u izolatorij na Podhrastove, gdje će biti testirani. U savjetovališta primati samo hitne i onkološke pacijente, a kontrole vraćati na primarni i sekundarni nivo zdravstvene zaštite - neki su od zaključaka koje je usvojio Krizni štab KCUS-a.

 

Također, zaključcima se naređuje svim uposlenicima KCUS-a da obavezno moraju nositi zaštitnu opremu.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI