VIDEO/ UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ

Novo ubistvo trese SAD: Na snimku se jasno vidi kako policajac puca u leđa nenaoružanog Afroamerikanca...

Front 14.06.20, 14:58h

Novo ubistvo trese SAD: Na snimku se jasno vidi kako policajac puca u leđa nenaoružanog Afroamerikanca...
Neredi su izbili nakon što je pao mrak u Atlanti, gdje je tijekom dana gradonačelnica Keisha Lance Bottoms rekla da je prihvatila ostavku šefice policije Erike Shields zbog njegove smrti

 

 


Objavljena je nova snimka ubojstva nenaoružanog Afroamerikanca Raysharda Brooksa u Atlanti. 


Snimka nadzornih kamera pokazuje kako se Brooks okrenuo dok je trčao i vjerojatno ciljao elektrošokerom prema policajcima sve dok nije okrenuo leđa, kad ga je jedan od njih upucao. Snimak možete pogledati na ovom linku.  


U gradu izbili neredi


Neredi su izbili nakon što je pao mrak u Atlanti, gdje je tijekom dana gradonačelnica Keisha Lance Bottoms rekla da je prihvatila ostavku šefice policije Erike Shields zbog njegove smrti.


Prosvjednici su krenuli na autocestu i zaustavili promet prije nego što je policija postavila red automobila kako bi ih zaustavila. Nakon što su zatvorili glavnu autocestu u Atlanti zapalili su restoran Wendy, ispred kojeg je policija upucala crnca dok je pokušavao izbjeći uhićenje, a incident je zabilježen na videosnimci. Slike na lokalnoj televiziji prikazivale su restoran u plamenu više od 45 minuta prije nego što su vatrogasne ekipe stigle da ugase požar. 


Više od 100 ljudi u Atlanti pozvalo je da se policajce u tom slučaju kazneno optuži.


Otkrivena su imena policajaca koji su ga ubili


Radi se o službenicima Garrettu Rolfeu i Devinu Bronsanu. Iz policije kažu da je Bronsan stavljen na administrativnu poziciju, a Rolfe je dobio otkaz. 


(Index.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI