ČETIRI MJESECA PUSTOŠI

Turisti nakon pandemije pohrlili u Veneciju: Hiljade karata rezervisano, od ranog jutra redovi - zbog jednog događaja...

Kultura 14.06.20, 10:12h

Turisti nakon pandemije pohrlili u Veneciju: Hiljade karata rezervisano, od ranog jutra redovi - zbog jednog događaja...
Nakon više mjeseci bez - ili gotovo bez - turista, ova je subota donijela naglu promjenu i u gradu je bila uobičajena gužva, kao i svakog vikenda u proljeće

 

 


Turisti su se u subotu, nakon četiri mjeseca pandemije, u većem broju vratili u Veneciju u prigodi ponovnog otvaranja Duždeve palače, javlja France Presse.


Stotinjak posjetitelja, domaćih i stranih, stajalo je u redu na 300 četvornih metara velikom Trgu svetoga Marka, ispred šaltera Duždeve palače.


Tisuću ulaznica rezervirano je putem interneta za taj dan kada se palača ponovo otvara za posjete, izvijestila je mjesna novinska agencija.


Opisujući taj nagli priljev, agencija Ansa piše o "navali" na Duždevu palaču.


"Bilo je onih koji od 8 sati čekaju u redu i moram priznati da smo ih željno iščekivali", rekla je za AFP Maria Cristina Gribaudi, predsjednica Zaklade za gradske muzeje u Veneciji.


"Jako smo uzbuđeni, kao prvog dana škole", dodala je.


U palači je obavezno nošenje maske i posvuda su postavljena upozorenja o "držanju razmaka". Sve dvorane su pod nadzorom kako bi se spriječilo okupljanje ljudi.


Nakon više mjeseci bez - ili gotovo bez - turista, ova je subota donijela naglu promjenu i u gradu je bila uobičajena gužva, kao i svakog vikenda u proljeće, prenosi Hina.


Veći broj posjetitelja mogao se vidjeti u uličicama oko Duždeve palače i mosta Rialto, a glasovite gondole i vaporetti s turistima opet su plovili kanalima.

 

(FENA/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI