JASNA DURAKOVIĆ BILA JE VRLO JASNA

Nisam mogla biti ranije u SDP-u zbog Lagumdžije, hoću da se borim za ideje svog oca Nijaza Durakovića

Front 14.06.20, 00:54h

Nisam mogla biti ranije u SDP-u zbog Lagumdžije, hoću da se borim za ideje svog oca Nijaza Durakovića
Nakon što je zvanično potpisala pristupnicu SDP-u BiH, oglasila se na Facebooku Jasna Duraković, profesorica na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu. Pogodno tlo za djelovanje na principima koje ja poštujem su, napisala je, u stranci čiji je osnivač bio moj otac

 

Facebook status Jasne Durakovića izazvao je veliki interes u javnosti. Zbog toga ga objavljujemo u cijelosti:


Dragi moji prijatelji, želim vas obavijestiti da sam postala aktivna članica SDP-a. Iskreno i od srca hvala svim strankama četvorke koje su mi pružile veliku podršku u teškom periodu i nikad im to neću zaboraviti, ali prirodno je da budem dio SDP-a. 

 

Ne samo što je moj otac osnivač te stranke nego i što sam odgajana u tim uvjerenjima – i socijalne senzibilnosti i demokratske orijentacije. Nažalost, pod bivšim rukovodstvom tu nisam mogla biti, ne samo iz privatnih razloga već presudno zbog činjenice da to nije bila ni socijalna ni demokratska opcija nego suprotno tome elitistička i uskointeresna. 

 

Obećavam vam da ću dati sve od sebe za jačanje ove ideje, a posebno da sve te vrijednosti ne ostanu na nivou ideje nego da budu okosnica i smjer po kojem ćemo živjeti i na kojima će društvo počivati. 

Vjerujem da smo svi siti do guše društva u kojem ćeš posao dobiti samo ako si “nečiji”, u kojem se rigidnim metodama guši sloboda mišljenja, hrabrost, svijest i sve ono čime smo obdareni, a što nas čini čovjekom, društva u kojem narodni novac kruži isključivo među određenim interesnim grupacijama, u kojem caruju iskompleksirani poslušni poltroni, a ne hrabri, čestiti i sposobni itd.

 


 
Pogodno tlo za djelovanje na ovim principima evo sam našla takoreći kod kuće – u SDP-u. Ovom prilikom im se iskreno zahvaljujem na pozivu i toploj dobrodošlici te potpunoj otvorenosti za ovakvo djelovanje. 

 

Vjerujem da BiH može bolje, puno bolje. Očekujem podršku od svih dobronamjernih i poštenih ljudi, a botova je uvijek bilo. 

 

Idemo principijelno, hrabro, beskompromisno, pošteno, komšijski, ljudski… sve kako je ispravno po sudu vlastite savjesti. Čovjek se ne smije plašiti čovjeka. 

 

(DEPO Portal/ak)

 

 

BLIN
KOMENTARI