SRAMOTAN TRANSPARENT IZAZVAO INCIDENT

Urlali su 'Ubij Srbina'... Je*at ćemo... Užas! Je li to normalno: Srbi zgroženi divljanjem zagrebačkih navijača

Sport 12.06.20, 20:07h

Urlali su 'Ubij Srbina'... Je*at ćemo... Užas! Je li to normalno: Srbi zgroženi divljanjem zagrebačkih navijača
Ispod nogu navijači su također stavili šalove beogradske Crvene zvezde i Partizana po kojima su gazili. Muškarce mlađe životne dobi odjevene u crne majice i “dukserice” od kojih su neki preko glava imali kapuljače snimio je fotograf Nikola Šolić i sliku objavio na Facebooku

 

Zagrebačka policija pokrenula je kriminalističko istraživanje zbog okupljanja desetak mladića koji su s navijačkim obilježjima Bad Blue Boysa, HOS-ovim zastavama te bengalkama u rukama razvukli u četvrtak navečer na zagrebačkoj Kustošiji transparent “J...t ćemo srpske žene i djecu” i urlali “Ubi, ubi Srbina” na terasi jedne zgrade u Kustošijanskoj ulici. piše Jutarnji.hr.


Ispod nogu navijači su također stavili šalove beogradske Crvene zvezde i Partizana po kojima su gazili. Muškarce mlađe životne dobi odjevene u crne majice i “dukserice” od kojih su neki preko glava imali kapuljače snimio je fotograf Nikola Šolić i sliku objavio na Facebooku, a nakon što je ona prostrujala društvenim mrežama, neke od udruga za zaštitu ljudskih prava i formalno su podnijele kaznenu prijavu policiji zbog širenja mržnje.


Šolić nije želio ništa komentirati oko fotografije već je rekao kako ju je slučajno snimio dok je prolazio ulicom. Do poslijepodnevnih sati policija je u službene prostorije dovela četiri osobe vezano uz ovaj događaj, no nije poznato je li riječ o osobama koje su se nalazile na slici ili je pak policija na neki drugi način zaključila da su te osobe povezane s transparentom.


- Povodom vašeg upita obavještavamo vas da je 11. lipnja 2020. u večernjim satima bila zaprimljena dojava o narušavanju javnog reda i mira u Kustošijanskoj ulici u Zagrebu te da su na mjesto događaja odmah bili upućeni policijski službenici. Prilikom dolaska na mjesto zatražene intervencije, policijski službenici nisu zatekli niti neposredno svjedočili protupravnom ponašanju vezano za dojavu o remećenju javnog reda i mira. No poduzeli su radnje kako bi započeli kriminalističko istraživanje.


S obzirom na naknadno objavljenu fotografiju na pojedinim društvenim mrežama, u to kriminalističko istraživanje bit će uključeno i utvrđivanje okolnosti njezina nastanka. Dosadašnjim postupanjem policije, u službene prostorije dovedene su četiri osobe koje se dovodi u vezu s događajem - odgovorili su nam iz zagrebačke policije.


U petak ujutro pak na napuštenoj terasi poslovnoga prostora koji su iznajmljuje u Kustošijanskoj ulici nije se moglo naći nikakvih tragova divljanja prijašnje večeri. Riječ je o prostoru koji se daje u najam, a zid na kojemu je terasa oslikan je kao navijački mural u plavu boju s natpisom “Purgeri” i licitarskim srcem s jedne strane te natpisom “Dinamo svetinja” i grbom kluba sa strane koja gleda na Kustošijansku ulicu. 


Vlasnik prostora, s kojima smo u petak razgovarali, rekao nam je da je dao pristanak Bad Blue Boysima da oslikaju balkon, međutim, nije imao pojma o tome što će se dogoditi na tome balkonu. Štoviše, u petak smo ga zatekli potpuno neinformiranoga o čitavom događaju te nas je pitao jesu li “poruke mržnje” bile napisane na terasi.

 

Više fotografija i nastavak teksta možete pogledati ovdje

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI