Oduzeli dva računara, jedan laptop i druge predmete

SIPA u USK pretresla jednu lokaciju: Ko je prijetio službenicima Danskog vijeća za izbjeglice?

Hronika 11.06.20, 20:07h

SIPA u USK pretresla jednu lokaciju: Ko je prijetio službenicima Danskog vijeća za izbjeglice?
O realizaciji navedene naredbe policijski službenici SIPA-e sačiniće odgovarajuće izvještaje, koji će zajedno sa prilozima biti dostavljeni nadležnim pravosudnim institucijama, saopćeno je iz SIPA-e

 

Postupajući po naredbi Opštinskog suda u Bihaću, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u Bihaću pretresli jednu lokaciju zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo iz člana 183. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine ugrožavanja bezbjednosti.

 

Tokom pretresa policijski službenici SIPA-e otkrili su i privremeno oduzeli dva računara, jedan laptop, te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

 

U svojstvu osumnjičenog ispitano je jedno lice za koje postoje osnovi sumnje da je službenicima Danskog vijeća za izbjeglice uputilo prijetnje.

 

O realizaciji navedene naredbe policijski službenici SIPA-e sačiniće odgovarajuće izvještaje, koji će zajedno sa prilozima biti dostavljeni nadležnim pravosudnim institucijama, saopćeno je iz SIPA-e.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI