Delegat u Domu naroda PSBiH o pregovorima SDA i HDZ

Asim Sarajlić otkrio šta zna o maratonskom sastanku: Iz Inzkovih izjava je evidentno da...

Front 11.06.20, 18:33h

Asim Sarajlić otkrio šta zna o maratonskom sastanku: Iz Inzkovih izjava je evidentno da...
Jučer je u Sarajevu održan sastanak na kojem su učestvovali predstavnici međunarodne zajednice, predsjednici Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović i Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragan Čović, a razgovarano je o izmjenama Izbornog zakona BiH s naglaskom na izbore u Mostaru, gradu u kojem lokalnih izbora nije bilo od 2008. godine

 

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Asim Sarajlić (SDA) izjavio je danas novinarima da jučerašnji sastanak u delegaciji Evropske unije, na kojem je učestvovo i lider SDA Bakir Izetbegović, nije ishodio konačnim rješenjem.  

 

- Razgovarali smo jutros na Klubu i s ostalim kolegama. Generalno, jedan iscrpan sastanak koji je dugo trajao, nije ishodio konačnim rješenjem. Ali evidentno je iz izjava visokog predstavnika Valentina Inzka i onoga što smo jutros razgovarali s predsjednikom Izetbegovićem, da su određeni pomaci napravljeni - kazao je Sarajlić.

 

Dodao je da treba nastaviti raditi i tragati za rješenjem.

 

Podsjećanja radi, jučer je u Sarajevu održan sastanak na kojem su učestvovali predstavnici međunarodne zajednice, predsjednici Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović i Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragan Čović, a razgovarano je o izmjenama Izbornog zakona BiH s naglaskom na izbore u Mostaru, gradu u kojem lokalnih izbora nije bilo od 2008. godine.

 

Sarajlić je upitan da prokomentira i činjenicu da još uvijek nije usvojen budžet institucija BiH za 2020. godinu.

 

- Ovo što raspravljamo danas, u šestom mjesecu 2020. godine, a budžet za prošlu godinu smo također donijeli krajem prošle godine, je ništa drugo nego politika političkih faktora u BiH koji imaju alate, imaju mogućnosti. Kad oni procjene, kad oni budu željeli, imat ćemo budžet BiH - kazao je Sarajlić. 

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI