Općinski sud u Sarajevu presudio

Direktorica Sebija Izetbegović i KCUS krivi za klevetu dr. Kemala Dizdarevića, moraju mu isplatiti odštetu

Hronika 10.06.20, 12:26h

Direktorica Sebija Izetbegović i KCUS krivi za klevetu dr. Kemala Dizdarevića, moraju mu isplatiti odštetu
Kemal Dizdarević je bio zaposlen kao specijalista neurohirurg i subspecijalista cerebrovaskularne hirurgije na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Zatim je dobio otkaz

 Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a i Simurg media kao i Sejad Lučkin prvostepenom presudom krivi su za klevetu protiv Kemala Dizdarevića.

 

Sudija Adnan Lokmić naredio je tako da KCUS isplati 2.000 KM, a dr. Izetbegović, te Simurg media i Lučkin lično po 1.000 KM dr. Dizdareviću zbog klevete, prenosi Patria.

 

Naime, Kemal Dizdarević je bio zaposlen kao specijalista neurohirurg i subspecijalista cerebrovaskularne hirurgije na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Zatim je dobio otkaz.

 

Nakon spora, Općinski sud u Sarajevu donio je rješenje koje bi Kemala Dizdarevića trebalo da vrati u KCUS, ali je dobio otkaz po drugi put.

 

Prof. dr. Izetbegović je tada ustvrdila da je Sud prof. dr. Dizdarevića vratio socijalnom mjerom, a ne zato što je otkaz bio nezakonit. Upravo se na tome zasniva presuda za klevetu.

 

Inače, prof. dr. Dizdarević privremeno je otišao na Bliski Istok gdje uspješno radi, ali uvijek ističe da će se vratiti u svoje Sarajevo.
 

 

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI