FOTO/ PROMJENA TOKOM PANDEMIJE

Dok drugi otpuštaju, oni otvorili 20 novih radnih mjesta: Potpuno novi ambijent u caffe restoranu Only One na Ilidži

Biznis Klub 09.06.20, 11:55h

Restoran je u posljednjih 10 dana zaposlio čak 20 novih uposlenika, koji su se pridružili timu koji je ranije radio u ovome restoranu, čime je trenutan broj uposlenika u cafe restoranu Only One veći od 50

 

 


Nakon uspješnih 17 godina poslovanja u sferi ugostiteljstva, ilidžanski restoran Only One nastavlja svoje poslovanje cjelokupnim preuređenjem interijera, proširenom ponudom i zapošljavanjem 20 novih uposlenika.

 

Naime, početkom godine vlasnici su imali u planu da proljetni period iskoriste za kompletnu rekonstrukciju restorana, a sve u cilju kako bi spremni dočekali ljetnu sezonu. Obzirom na pojavu pandemije, zbog koje je obustavljen rad ugostiteljskim djelatnicima, vlasnici ovog restorana odlučili se se za vemona rizično ulaganje, ali su svjesno krenuli u ovaj posao kako bi mogli uz novu i kvalitetniju uslugu, proširenu ponudu i sam ugođaj, opravdati do sada stečeno povjerenje stanovnika Ilidže, Kantona Sarajevo, ali turista koji posjećuju ovaj objekat u velikom broju.


- Nakon što smo posljednjih godina pratili dešavanja na ugostiteljskom tržištu u BiH, ali i regiji, uvidjeli smo da Ilidži nedostaje koncept Food Marketa, gdje gosti mogu na jednom mjestu poručiti svoju omiljenu hranu, na način da istu naruče na odjelu koji preferiraju, te da uživaju u sastanku ili porodičnom druženju dok im jelo ne bude spremljeno. Ovaj koncept posjetioci restorana ovog tipa, ocjenili su kao jako kvalitetan i 'friendly', te smo se odlučili da prostor u kojem se nalazimo ovdje u Grand centru na Ilidži iskoristimo i prilagodimo tom konceptu, uz našu prepoznatljivu ponudu express restorana - izjavio je Hamid Kantardžić, vlasnik restorana Only One.

 

only-one-hamid-kantardzic-vlasnik1


Pozitivna strana cijele ove priče jeste ta da je ovaj restoran u posljednjih 10 dana zaposlio čak 20 novih uposlenika, koji su se pridružili timu koji je ranije radio u ovome restoranu, čime je trenutan broj uposlenika u cafe restoranu Only One veći od 50.


Restoran Only One nalazi se na Ilidži u okviru Grand centra, na prvom spratu, a pored moderne kuhinje sa gotovim specijalitetima, tu su i budregdžinica, ćevabdžinica, pizzeria, te caffe slastičarna sa veoma interesantnom ponudom pića i slastica.


Poseban novitet u ovom restoranu bit će specijaliteti nazvani Only One Special, koji će zasigurno zadovoljiti i najzahtjevnija nepca. Za one najmlađe Only One nudi igraonicu u kojoj se mogu organizirati proslave rođendana, a koja će biti otvorena u narednim danima. Također, ovaj restoran uskoro će putem web platforme www.catering.ba ponuditi i mogućnost online narudžbe jela.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI