Trinaest godina od nestanka djevojčice

Njemački tužitelj: Madeleine McCann je mrtva

Hronika 09.06.20, 08:48h

Njemački tužitelj: Madeleine McCann je mrtva
Kazao je i kako tijelo zasad nije pronađeno

 

Njemački tužitelj Hans Christian Wolters rekao je da raspolaže dokazima da je Madeleine McCann mrtva.

 

Kazao je kako policija treba više informacija o tome gdje je osumnjičeni za nestanak Madeleine prije 13 godina te je uputio apel britanskim turistima da pomognu u istrazi gdje je osumnjičeni Christian B. živio kako bi policija mogla pronaći tijelo djevojčice koja je nestala 2007. u portugalskom mjestu Praia da Luz, a tada je imala samo tri godine.

 

Priznao je da zasad nema dovoljno "čvrstih dokaza" da se osumnjičenog izvede na suđenje.

 

Wolters vjeruje da postoje i druge britanske žrtve seksualnih napada i pozvao ih je da se obrate policiji.

 

Za Sky News je rekao: "Nakon svih informacija koje smo dobili, djevojčica je mrtva. Nemamo informacije da je živa. Sve indicije koje imamo, a o kojima vam ne mogu govoriti, idu u smjeru da je Madeleine mrtva."

 

Kazao je i kako tijelo zasad nije pronađeno.

 

Madeleine je imala gotovo četiri godine kad je nestala iz obiteljskog apartmana u turističkom naselju u mjestu Praia da Luz na jugu Portugala u maju 2007. godine.

 

Ostala je spavati s mlađim blizancima dok su njihovi roditelji večerali s prijateljima u blizini.

 

Njemački tužitelj Wolters rekao je kako njegova istraga sada obuhvaća cijelo vrijeme kada je osumnjičeni živio u Algarveu, od 1995. do 2007.

 

"Trebamo pomoć ljudi i britanskih turista koji su možda između 1995. i 2007. bili u Praiji da Luz. Samo ovim pozivima možemo riješiti slučaj Madeleine McCann", poručio je Wolters.

 

Nove informacije omogućile bi im da Nijemca koji trenutno u Njemačkoj služi kaznu zbog drugih kaznenih djela optuže za ubistvo.

 

"Trenutno nemamo dovoljno dokaza za suđenje na sudu, ali imamo neke dokaze da je osumnjičeni to učinio", zaključio je Wolters i još jednom pozvao sve koji imaju neke informacije o kretanju Christiana B. da im se jave.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI